ВУЛИН О ВУЧИЋЕВОМ РАЗГОВОРУ СА ПУТИНОМ: Овај договор је доказ колико се поштује одлука Србије да не учествује у антируској хистерији

Novosti online

29. 05. 2022. у 13:46

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин коментарисао је телефонски разговор председника Вучића и председника Путина и постигнути договор између српског и руског председника о новом трогодишњем гасном аранжману за Србију.

ВУЛИН О ВУЧИЋЕВОМ РАЗГОВОРУ СА ПУТИНОМ: Овај договор је доказ колико се поштује одлука Србије да не учествује у антируској хистерији

Фото: Танјуг

- Вучић је последњи слободни лидер у Европи и његова храброст и упорност у заштити Србије се цене. Договор који је председник Вучић постигао са председником Путином је доказ колико се поштује одлука Србије да не учествује у антируској хистерији. Вучић зна колико њега лично кошта политика неутралности, али и Србија треба да зна да није било такве политике Александра Вучића не би било гасног договора о коме много веће и моћније земље од наше, могу само да маштају. Имају велики више новца и силе од Србије, али немају ни више образа, ни више части. Слободан вођа, слободног народа, доноси одлуке које су добре за Србију и не прима наређења. Честитам председнику Вучићу на постигнутом договору са председником Путином, али и на храбрости и снази да издржи све притиске и сачува Србију. Не знам који други политичар би издржао оно што издржава Вучић, али знам, да је Вучић поклекао под притисцима, данас би Србија била на коленима- изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин коментаришући телефонски разговор председника Вучића и председника Путина и постигнут договор између српског и руског председника о новом трогодишњем гасном аранжману за Србију.

Вучић о разговору са Путином

Подсетимо, председник Вучић је разговарао данас са председником Русије Владимиром Путином.

Вучић је истакао да ће нови уговор бити потписан на три године, и да ће цена гаса бити веома повољна за нашу земљу.

- Ако смем то да кажем, ми ћемо по питању снабдевања гаса имати сигурну зиму. Након додатних разговора са Гаспромом ја ћу моћи да вам кажем колико ће нас коштати тачно. У овом тренутку то је три пута мање, а зими ће то бити и до 10 пута мање од онога што плаћају у Европи - казао је он.

Он је појаснио да ће цена током зиме бити вероватно од 310 до 408 долара за 1000 кубних метара, што је убедљиво најбоља цена.

Кремљ о разговору Вучића и Путина

Путин и Вучић потврдили су жељу Русије и Србије за јачањем стратешког партнерства заснованог на традиционално блиским везама народа две земље.

- Посебно је договорено је да Русија настави да несметано снабдева Србију природним гасом, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз