ПОГОРШАЛО СЕ СТАЊЕ РАТКА МЛАДИЋА: Генералов син говорио о здравственом стању свог оца

Новости онлине

28. 05. 2022. у 09:58

ДАРКО Младић, син генерала Ратка Младића, рекао је данас да се стање његовог оца погоршало и да је он веома лоше.

ПОГОРШАЛО СЕ СТАЊЕ РАТКА МЛАДИЋА: Генералов син говорио о здравственом стању свог оца

Фото: ЕПА

- Нажалост, немам добре информације. Генералу се убрзано погоршало стање. Није у стању ни да хода неко дуже време. Може да пређе 20, 30 метара док се не умори. не може да спреми себи јело, помажу му чувари и затвореници. Он је сада у јако тешком стању - рекао је Дарко Младић у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Генералов син је додао да је једина добра ствар што је његов отац успео да смањи шећер.

- Све остало му се јако погоршало. То су отприлике најновије информације. Мајка је била пре месец дана, сада је био адвокат који је шокиран који га је видео после две године. Толико је шокиран колико му се погоршало здравствено стање - додао је он.

Казну доживотног затвора генералу Ратку Младићу потврдило је веће Међународног резидуалног механизма за кривичне судове 8. јуна 2021, уз издвојено мишљење председавајуће судског већа судије Приске Матимба Нијамбе.

Још од 2014. године стање генерала Младића је било забрињавајуће. Његовим здравственим стањем су се у лето 2015. године посебно бавили руски лекари, што је тада довело до гласина о његовом могућем лечењу у Руској Федерацији.

У фебруару ове године, у светлу попуштања корона мера у Холандији, поново је покренута прича о здравственом стању генерала Младића.

Дарко Младић је тада рекао да извештаји који су достављени породици указују да се здравље његовог оца објективно погоршало.

- Погоршање је везано за срчане проблеме и за шећер. То је оно што смо добили као извештај. Само се надам да су прилагодили лечење тој новој ситуацији - рекао је пре три месеца Дарко Младић.

БОНУС ВИДЕО: КАКО ИЗГЛЕДА ХАШКА ПРАВДА - Србима десет векова робије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (4)

ОСВОЈ КАРТЕ И БУДИ ДЕО ХУМАНЕ МИСИЈЕ НА ФЕСТУ