ВУЧИЋ О УВОЂЕЊУ САНКЦИЈА РУСИЈИ: Србија има и даље исту позицију као пре 90 дана - позицију озбиљности и поштовања међународних права

Novosti online

26. 05. 2022. у 11:40

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас, одговарајући на питање да ли ће увести санкције Русији с обзиром да неки политичари у нашој земљи тлицитирају са датумом те одлуке, да је знао за постојање једне баба Ванге у Бугарској, али да изгледа да ми у Србији имамо на политичкој сцени много баба Ванги.

ВУЧИЋ О УВОЂЕЊУ САНКЦИЈА РУСИЈИ: Србија има и даље исту позицију као пре 90 дана - позицију озбиљности и поштовања међународних права

Фото: Танјуг

"Да ми је неко причао да их је толико не бих поверовао. Сваки дан се баве пророчким послом и баве се глупостима, сваки дан причају глупости. Прво су говорили током кампање да су против санкција док сам ја ћутао и водио одговорну политику, врискали су против свега јер им је лако, може им се, не морају да одговарају ни за шта, баш их брига, воде политику седећи у кафани, попију пиво и кажу шта хоће", казао је Вучић одговарајући на питања новинара након обиласка обилазнице која излази на Бубањ Поток.

Како каже, ти који су били против санкција, после избора су рекли да су за санкције, а неки други који нису за санкције кажу да ће да их уведе.

"А ми имамо позицију као и пре 90 дана, једина земља у Европи која има потпуно исту, правичну позицију и позицију која је усклађена са највишим интересима државе Србије. То је позиција озбиљности, одговорности,поштовања међународног јавног права и то је српска позиција", каже председник.

Додаје да то што се он не буса у прса и не држи херојске говоре, већ размишља о томе колико нас кошта километар пута и где ћемо моћи да нађемо новца за то и како да обезбедимо све што нам за то треба, то је већ друга ствар и показује разлику у посвећености, одговорности и свему другом.

Поручио је грађанима да се власт у Србији понаша одговорно и да им нису потребна велика заклињања.

Политичарима који прогнозирају да ће увести санкције Русији, Вучић поручује да мање буду баба Ванга, а мало више одговорни политичари који ће се бавити потребама свог народа.

"Ми политику не мењамо, водимо је одговорно, а људи ће на крају видети резултат. Не заборавите да су они рекли још 3. априла увече да ћу да уведем санкције и шта је било са 3. априлом, сада ће 3. јун?", запитао је Вучић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Ласерска хирургија простате - када и коме се препоручује?