ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХРВАТИМА: Страшно нам је важна ЕУ, али убијена деца од 9 и 11 година много су нам важнија од сваког НАТО-а и Европске уније

Novosti online

24. 05. 2022. у 21:42

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је вечерас из Давоса да нема проблема са Хрватима.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХРВАТИМА: Страшно нам је важна ЕУ, али убијена деца од 9 и 11 година много су нам важнија од сваког НАТО-а и Европске уније

Фото: Танјуг

- Желим да представници хрватске мањине учествују у раду Владе. Неко има проблема са провођењем ратних злочина, покренута је хајка, прети се целој земљи. Пре неколико месеци изашли су са причом да сам тукао затворенике у рату у Петрињи, а ја никад нисам био тамо у целом животу. Замислите да ми тако нешто измислимо за председника друге земље, да ли мислите да је неко рекао извините због свих тих лажи?  Само су наставили са истом врстом кампање мислећи да је све дозвољено. Јер Србија никада неће бити довољно мала довољно слаба колико би неки људи желели.

- Што се тиче реакција на оптужницу, нисам се мешао, те одлуке доноси Тужилаштво за ратне злочине, нити бих се мешао, али сам поносам на чињеницу да ће убијена деца имати наду, односно неко од њихових преживелих, да ће правда бити бар делимично задовољена.

Како ћемо да објаснимо некоме да се неко противи томе да убице деце од 9 и 11 година буду кажњени - мале Невене и Жaрка Рајића. Да ли хоћете да животи те невине дечице буду бачени онако јер је некоме пало на памет да има право да баца бомбе и убија децу? Да ли су та деца некоме претила идући Петровачком цестом у збегу да се спасу и да могу да живе нормално када су имали 9 и 11 година? И нисте се сетили да кажете нешто о том злочину, нису повели поступак, ништа. И онда је крива Србија - јер је дозвољено убијати децу, али није дозвољено покретати поступке.

Јер кад покренете поступак - неће ући у ЕУ. Могуће, ви сте велики и моћни. Страшно нам је важна ЕУ, али дете од 9 и 11 година, Рајићи, много су нам важнији од сваког НАТО-а, Европске уније и свега другог.

Немам ниједну тежу реч за Хрвате - ми ћемо да радимо свој посао, они свој. Да их  молим да их умољавамо, да пузимо и да клечимо, док сам председник Србије тај филм нећете гледати. Они који су убијали децу морају да одговарају - поручио је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)