ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО МИНИСТАРСТВУ БРАНИТЕЉА: "Вучића усташе могу да оптужују само за јачање Србије, за убијање хрватске деце не могу"

Novosti online

24. 05. 2022. у 08:49

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин одговорио је хрватском Министарству бранитеља, које је у свом саопштењу изнело низ лажи на рачун Србије и српског народа и председника Србије Вучића, оптуживши га за великосрпску агресију.

ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО МИНИСТАРСТВУ БРАНИТЕЉА: Вучића усташе могу да оптужују само за јачање Србије, за убијање хрватске деце не могу

Фото: Танјуг

- Грађански рат у Хрватској је почео 1991. године повратком усташа на власт, насилним отцепљењем од међународно признате СФРЈ и почетком убијања и прогона Срба. Да је Хрватска судила пилотима који су побили жене и децу на Петровачкој цести, не би Србија тражила да им суди. Знам да није баш лако очекивати да држава настала на идеји да је Србе дозвољено и пожељно убијати, суди за убијање Срба, али од чланице ЕУ то би се морало подразумевати, нада умире последња. Да са надом не би умрла и правда, Србија је именовала убице са Петровачке цесте, доста су мирно спавали крај необележених гробова побијених ненаоружаних Срба - наводи Вулин и додаје да је "злочиначка акција "Олуја" пресудом чак и Хашког трибунала проглашена ратним злочином".

- Само некако нису успели да пронађу, именују и осуде злочинце. Када нису они, онда ће то урадити Србија. Александра Вучића усташе могу да мрзе и оптужују само за јачање Србије и заштиту Срба, за убијање хрватске деце не могу - закључује министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

МЕДВЕДЕВ ОШТАР: Томе се ближи крај, пукла је љубав - Пољаци су бесни, Европљани не желе Украјинце