СЛЕДИ НАЈТЕЖЕ ВРЕМЕ ОД 1945. ГОДИНЕ Вучић поручио на састанку са патријархом - "Јединство ће нам требати више него икада"

Новости онлајн

18. 05. 2022. у 14:45

СРПСКОМ народу ће у септембру и октобру, на јесен, јединство бити потребније него икада, јер следи најтеже време од 1945. године и велика искушења, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

СЛЕДИ НАЈТЕЖЕ ВРЕМЕ ОД 1945. ГОДИНЕ Вучић поручио на састанку са патријархом - Јединство ће нам требати више него икада

Foto: Zoran Jovanovic

- Србија је једина земља у Европи која у овом тренутку није увела санкције Русији и због тога смо под огромним притиском, то нам прави проблеме, ти проблеми нису мали и биће све већи - рекао је он обраћајући се патријарху Порфирију и епископима СПЦ у згради Генералног секретаријата.

Како је истакао, потребно је да чује и њихове ставове и помоћ како да са искушењима изађемо на крај.

- О свим одлукама ћемо вас обавестити. Радићемо све да одлуке које будемо доносили доносимо у складу са интересима Србије и грађана, чуваћемо мир, али и сопствене моралне вредности. Да ће бити лако - неће, нисам ни сањао да ћу ово видети и доживети - рекао је Вучић.

Он је указао да се суочавамо са невиђеном хистеријом, у којој нико никога не жели да чује, у којој је претња језик свакодневице.

- Све границе су пређене, дипломатија не постоји, само бруталне поруке - указао је председник.

Он је навео да у тим условима треба сачувати земљу и народ.

- Моја молба за вас, јер свуда где има цркве има и народа..., да нам помогнете да сви разумеју позицију Србије и да сви будемо јединствени - поручио је Вучић.

Он је пожелео успех у раду Синоду СПЦ и поручио да су Србији потребни и најбољи односи са македонским народом.

Увек смо спремни да помогнемо епархијама, али увек ви више нама саветом, молитвом и саборношћу и позивом на јединство - истакао је Вучић, наводећи да ће на јесен то јединство бити потребније него икада.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ИМА НАЈВЕЋУ ПЛАТУ? Просек изнад 70 хиљада динара