ВУЧИЋ ОЦЕНИО: Најжешћи притисци по питању Косова и Метохије - имамо велике проблеме

Новости онлајн

18. 05. 2022. у 14:19

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да се налазимо у специфичној ситуацији по питању свих дешавања на и око Косова и Метохије и да се због најжешћих притисака састао са архијерејима СПЦ, како би чуо и њихово мишљење.

ВУЧИЋ ОЦЕНИО: Најжешћи притисци по питању Косова и Метохије - имамо велике проблеме

Foto: Printskrin Youtube

- И ту ће ће бити све теже сачувати наше интересе зато што ће притисци бити најжешћи. Од дана када је председник Русије рекао на чему заснива свој упад у Украјину у формално-правном и политичком смислу, од тог тренутка све западне силе раде на томе да убрзано се реши косовоско-метохијски чвор, са циљем да би избили аргумент из руке председнику Русије - рекао је Вучић.

- И немојте да имате никакве сумње у то, то је нешто што чујем на сваком месту, где год да сам био у Европи и западном свету - рекао је Вучић.

- Наравно, Руси су пронашли њихове грешке из прошлости и то користе за своје потребе, логично понашање, за нас је то све само додатни терет и додатна мука - истакао је Вучић.

Подсетио је да смо ми једина земља у Европи која није увела никакве санкције Русији и истакао да се налазимо под огромним притиском.

- То нам прави велике проблеме, који нису мали и биће све већи. Зато нам је потребно да чујемо и ваше ставове - додао је Вучић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ИМА НАЈВЕЋУ ПЛАТУ? Просек изнад 70 хиљада динара