"ПОКАЗАЛИ СТЕ ПОДРШКУ СРБИЈИ КАДА МНОГИ НИСУ СМЕЛИ": Вучић честитао Орбану поновни избор за премијера

Танјуг

16. 05. 2022. у 18:33

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић честитао је данас Виктору Орбану на поновном избору за председника мађарске Владе

ПОКАЗАЛИ СТЕ ПОДРШКУ СРБИЈИ КАДА МНОГИ НИСУ СМЕЛИ: Вучић честитао Орбану поновни избор за премијера

Фото: AP Photo/Darko Vojinovic

Вучић је у честитки навео да поверење грађана увек представља највећу част и најтежу одговорност, "а у тешким временима захтева управо ону врсту посвећености, одлучности и државничке мудрости коју је, каже, Орбан и до сада показивао и које су свима данас потребне више него икад пре".

- Уверен сам да ће Мађарска наставити сигурним путем свеобухватног напретка, упркос бројним изазовима које нам будућност доноси. На том путу, Србија ће, као и до сада, остати поуздан, веран и искрен партнер Твоје земље и Твог народа. Наставићемо да се боримо за заједничке вредности и интересе Србије и Мађарске и наших народа, као и да заједнички радимо на још бољим и чвршћим везама. Као и до сада, посебну пажњу ћемо посвећивати нашим мањинама, јер иако нас дели граница, управо људи са обе стране представљају најчвршћи мост између наших земаља - поручио је Вучић.

Упоредо са билатералним односима, додао је, "знам да ћемо наставити да развијамо и лично пријатељство које се калило у најтежим тренуцима".

- Поново користим прилику да се захвалим Теби и Твојој Влади за отворену подршку Србији на европском путу у временима када многи то нису смели, а ни хтели да покажу. Унапред се радујем нашем следећем састанку на којем ћемо, уверен сам у то, заједнички поставити још јаче темеље за бројне будуће пројекте на добробит свих наших грађана. Упућујем Ти још једном искрене честитке на поновном избору уз најбоље жеље за добро здравље, као и личну и државничку срећу - навео је Вучић у честитки мађарском премијеру.

БОНУС ВИДЕО - ОБРАЋАЊЕ ВЕРНИЦИМА СА БАЛКОНА: Говор патријарха Порфирија после седнице Архијерејског Сабора

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

КО ИМА НАЈВЕЋУ ПЛАТУ? Просек изнад 70 хиљада динара