НИЗАК ИНТЕНЗИТЕТ ВИРУСА: Епидемија на подручју Пиротског округа

Новости онлине

12. 05. 2022. у 20:49

У ПРОТЕКЛА четири дана, на подручју Пиротског округа тестирана је 371 особа, међу којима је регистровано 16 позитивних на инфекцију ковид 19.

НИЗАК ИНТЕНЗИТЕТ ВИРУСА: Епидемија на подручју Пиротског округа

Фото: В. Ћ.

У Пироту је заражено 6, Белој Паланци 7 и на подручју Димитровграда 3 особе, док у Бабушници није регистрован ни један случај позитиван на инфекцију. У пиротској Општој болници нема ни једног пацијента који се лечи од заразе.

Према подацима пиротског ЗЗЈЗ, од почетка године у округу је потврђено 8.511 случаја инфекције, а од последица заражавања преминуле су 64 особе.

Кумулативне стопе потврђених случајева у Димитровграду, Пироту и Бабушници су у паду, док су у Паланцу у благом порасту.

У оквид амбуланти у Пироту, протекла четири дана обављено је 277 прегледа од којих су 149 првих и 128 контролних, док је у дечјој ковид амбуланти било 406 прегледа, од којих је 287 првих и 119 контролних-кажу у Центру за контролу у превенцију болести при ЗЗЈЗ у Пироту, одакле поручују да је епидемиолошка ситуација у округу повољна, а интензитет вируса у популацији низак.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИ НЕИСТИНЕ ДОЖИВЉАВАЈУ КАО СТВАРНОСТ Немци критикују Шолца: Уме ли он да разговара?