НАПРЕДЊАЦИ И СОЦИЈАЛИСТИ ИМАЈУ ВЕЋИНУ: Завршени локални избори у главном граду, који су поновљени на два бирачка места

Милица Станојковић - Љиљана БЕГЕНИШИЋ

22. 04. 2022. у 17:45

РАСПОРЕД мандата у Скупштини Града Београда остао је исти и после поновљених избора на два бирачка места, на Звездари и у Раковици. Листа око напредњака има 48 одборничких места, "Уједињени за победу Београда" - 26, коалицији "Морамо" припада 13, социјалисти су на осам одборничких места, НАДА је освојила седам, док су и Двери и Заветници заузели по четири места у локалном парламенту.

НАПРЕДЊАЦИ И СОЦИЈАЛИСТИ ИМАЈУ ВЕЋИНУ: Завршени локални избори у главном граду, који су поновљени на два бирачка места

Фото З. Јовановић

- Ови избори нису променили распоред мандата, јер је реч о малом броју бирачких места, као и уписаних и изашлих бирача - потврдио је, за "Новости", Зоран Лукић, председник Градске изборне комисије.

Иначе, овај распоред одборничких мандата значи да већину за формирање градске власти имају стари партнери - социјалисти и напредњаци са 56 од укупно 110 места у градској скупштини.

- Напредњаци ће формирати власт у Београду и одлучиваће ко ће бити градоначелник - поручио је председник ИО СНС Дарко Глишић.

А заменик градоначелника Београда Горан Весић сматра да је опозиција доживела дебакл због понашања након избора, када се видело да опозиционе странке немају никакав програм, и да су се ујединили само око фотеља и функција.

- СНС је апсолутни победник у Београду са 38 одсто гласова што је 17 одсто више од следеће листе у граду, на парламентарним изборима освојила је три пута више од наредне листе, а на председничким четири пута више - поручио је Весић. - Ујединили су се и леви и десни, они који мисле да треба да будемо део Русије са онима који тврде да је српски народ починио геноцид у Сребреници. Одједном им није била важна никаква идеологија, већ да се скупе и виде ко ће које предузеће да добије. То је једина њихова политика и то су грађани казнили.

Новости

Весић је додао да је председник Вучић после избора водио одговорну политику и разговарао са свима који су релевантни на политичкој сцени и да је тиме показао велику озбиљност и мудрост за разлику од опозиције.

- Изборни резултати су доказ великог поверења народа у политику Александра Вучића, поготово што смо на изборима били сами против свих - истакао је Весић. - Оно што смо ми као странка понудили било је наставак реформи, бољи животни стандард и оно што је тренутно најважније мир и стабилност.

СНС БИ ПРИХВАТИО НОВО ГЛАСАЊЕ

ГОРАН Весић је подсетио да је Вучић већ најавио да ће, ако опозиција буде то тражила, предложити странци да се избори понове:

- Ако председник Вучић упути такав предлог Главном одбору СНС, сигуран сам да ће странка његов предлог да прихвати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА: Ђузин гроб је годину био тајна за све, а жена му је у последњим данима забранила контакт с колегама

НЕШТО мање од годину дана после смрти легендарног глумца, јавност и Ђузине колеге нису знали где могу да запале свеће и однесу цвеће.

29. 09. 2022. у 18:04 >> 18:07

Коментари (5)

ДРАМА КОД ЛОЗНИЦЕ: Раде убио вука од 36 килограма - на само 500 метара од села (ФОТО)