НА ТРИ НИВОА ГЛАСАЊА 66.671 ЛИСТИЋ: Сутра на појединим биралиштима реприза парламентарних, председничких и избора за власт у Београду

М. С.

15. 04. 2022. у 07:40

РЕПРИЗА избора за народне посланике, председника Србије и Скупштину Града Београда заказана је за сутра, а за три нивоа гласања одштампан је укупно 66.671 листић.

НА ТРИ НИВОА ГЛАСАЊА 66.671 ЛИСТИЋ: Сутра на појединим биралиштима реприза парламентарних, председничких и избора за власт у Београду

Фото Танјуг

Да ли ће и на који начин ово гласање променити однос снага у парламенту Србије, али и престоничком у који су очи опозиције највише упрте, биће познато после 20 сати када се затворе бирачка места и преброје гласови.

Право гласа на 54 бирачка места за парламентарне има 32.181 бирач, док ће за председничке за 35 биралишта бити одштампано 28.687 листића. У новој рунди гласања на председничким изборима, да потврде претходно изборно расположење или да га промене, имаће грађани на појединим биралиштима Апатина, Аранђеловца, Ваљева, Власотинца, Зајечара, Краљева, Нишке Бање, Прешева, Бабушнице, Барајева, Мајданпека, Пожаревца, Петровца на Млави, Трстеника, Богатића, Великог Градишта, Врбаса, Новог Бечеја, Пирота, Пожаревца, Сврљига, Ниша, Шапца. Однос мандата за посланичке клупе моћи ће потенцијално да коригују бирачи из Пријепоља, Панчева, Бабушнице, Неготина, Крагујевца, Косјерића, Сокобање... У Ваљеву се гласа на два бирачка места за председничке и шест за парламент.

Када је реч о Београду, Градска изборна комисија поништила је гласање од 3. априла на шест бирачких места, с тим што ће на четири бити организовано сутра, док ће преостала два бити одржано накнадно. Оловку у руке поново ће узети гласачи са два биралишта на Палилули, по једног на Старом граду и Чукарици, где је уписано 5.803 грађана са правом гласа.

Боје гласачких листића разликоваће се у односу на претходне изборе, па ће на репризи гласања за народне посланике "папири" бити розе, док ће они за избор шефа државе бити тиркизни. За београдско гласање одабрана је лед сива боја листића.

ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ

НА листићу за избор председника бирачи у понуди имају осам кандидата, док је за парламент 19 листа. Када је реч о гласању у Београду, грађани ће моћи да одлучују између 12 странака и коалиција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

ДРАМА КОД ЛОЗНИЦЕ: Раде убио вука од 36 килограма - на само 500 метара од села (ФОТО)