ВАЖНО ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ! Ове мере је представио председник Вучић

Новости онлине

08. 03. 2022. у 22:12

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић у емисији "Фокус" на телевизији Б92 говорио је о актуелним дешавањима у свету и Србији, о мерама око нафте, бензина, пшенице, брашна и свега што занима целу Србију.

ВАЖНО ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ! Ове мере је представио председник Вучић

Foto: Printskrin/ Б92

- Дошао сам са конкретним одлукама. Данас је припремљена одлука Владе за смањење царина на одређену робу. То ће се односити на нафту из трећих земаља ако буде било потребе да бисмо успели да обезбедимо пуну снабдевеност тржишта. Одричемо се као држава тога због грађана. Цена евродизела је сада 179 динара, а сутра већ ће бити 193. То се односи на велепродају. То НИС може да издржи, али не могу малопродајни објекти. Сутра или прекосутра ће Влада донети одлуку. Држава ће да плаћа 20 одсто од укупне акцизе, држава се тога одриче. Дакле, на сутрашњи дан при томе би цена била 181 динар, односно само два динара више.

- За пољопривреднике доносимо одлуку да на НИС-овим пумпама остаје цена 179 динара најмање наредних месец и по дана. На месечном нивоу ово је за нас губитак већи од 35 милиона евра.

- У Европи их више брине кукуруз, а у Америци пшеница. Чекајте сад, Путин је дао својој Влади рок да објави шта је то што Русија неће да извози. А онда чекајте, ако је пшеница на том списку, оде цена. А ми ту имамо предност. Да вас обавестим, од четвртка, неће више бити извоза брашна и пшенице, кукуруза, уља из Србије. 

Цело гостовање председника Вучића пратите КЛИКОМ ОВДЕ!

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему