НЕМАЧКА МИНИСТАРКА СПОЉНИХ ПОСЛОВА ДОЛАЗИ У СРБИЈУ: Састаће се са председником Вучићем

Novosti online

04. 03. 2022. у 14:33

МИНИСТАРКА спољних послова Немачке Аналена Бербок посетиће Србију у петак, 11. марта, и ово је њена прва званична посета Београду, а раније је објављено да је реч о дипломатској турнеји у оквиру које ће Бербокова посетити и тзв. Косово и Босну и Херцеговину.

НЕМАЧКА МИНИСТАРКА СПОЉНИХ ПОСЛОВА ДОЛАЗИ У СРБИЈУ: Састаће се са председником Вучићем

Аналена Бербок, копредседница Зелених / Фото АП

Председник Србије Александар Вучић изјавио је недавно да је немачка министарка спољних послова најавила посету Србији и да ће у сусрету са њом, као и са званичницима земаља из целог света, бити искрен и штитити интересе Србије.

Теме разговора између Бербокове и српских званичника биће тзв. Косово и даљи ток преговора под покровитељством ЕУ, као и политичка ситуација у Босни и Херцеговини. Немачка ће бити заинтересована да чује појашњење става Србије о Украјини, али ће се разговарати и о предстојећим изборима и о томе да ли су услови за учешће различитих политичких актера на изборима у складу са стандардима које заговара Европска унија.

БОНУС ВИДЕО: ВУЧИЋ ЈАСАН: Србија је војно неутрална и не постоји то "некад или можда"! У НАТО не желимо

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

КАКО ОТКРИТИ ПРЕВАРУ? Сваки девети половњак у Србији има ВРАЋЕНУ КИЛОМЕТРАЖУ - на шта морате обратити пажњу при куповини