МУП ИЗДАО САОПШТЕЊЕ: Демантовали Борка Стефановића и портал Нова

Novosti online

09. 02. 2022. у 11:34

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова саопштило је данас да износи релевантне податке, није део политичке игре у коју поједини медији очигледно желе да га увуку и у њој не учествује.

МУП ИЗДАО САОПШТЕЊЕ: Демантовали Борка Стефановића и портал Нова

Фото: Принтскрин

Међутим, наводи се у саопштењу, МУП не може да се не запита којим то методама од комплетне статистике о пријавама пребивалишта у последњих годину дана у Београду, која не одступа од претходних година, портал Нова извлачи закључке који никако не одговарају истини и не могу да се уклопе са јасним језиком бројева.

"Претходно саопштење Министарства унутрашњих послова о миграторним кретањима у Београду, ма колико то Борко Стефановић и портал Нова желели, није било "покушај демантија" Стефановића, већ изношење чињеница како би се спречили њихови покушаји обмањивања јавности", напомиње МУП.

"А чињеница је да седам лица има пријављено пребивалиште у Улици цара Николаја II број 72 - једно је пријављено 1946, једно 1992, једно 1999, једно 2001. и троје лица у јануару 2022. године. Значи, не 20 лица, како тврди Борко Стефановић, него укупно седам, од тога троје у јануару ове године", саопштава МУП.

"Не знамо по којим математичким правилима су дошли до закључка да је три једнако 20, а још мање како тај податак потврђује лаж о стотинама непостојећих новопријављених грађана, односно гласача које Борко Стефановић наводи", каже се у саопштењу и напомиње да та три новопријављена лица не могу утицати ни на статистичку грешку у изборном процесу.

Порталу Нова, наводи МУП, нису били интересантни сви остали подаци Министарства унутрашњих послова, који су прецизно предочени, а који им, верујемо, не одговарају, јер не поткрепљује њихове жеље и жеље њихових ментора, па се ова медијска кућа и даље бави непостојећим адресама и "фантомским станарима/гласачима" које прозива Стефановић, а занемарује званичне податке.

"Министарство унутрашњих послова разговара језиком чињеница и прецизних података, изнели смо их на једноставан начин и ко је желео разумео је, а они који то неће наставиће да воде борбу њихових политичких лидера, без основа и чињеница деградирајући себе", каже се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЉУДИНА: Погледајте како је човек са штакама спасао повређено маче у Београду (ВИДЕО)