АНА БРНАБИЋ: Став Европске уније о Србији никад позитивнији

Танјуг

27. 01. 2022. у 08:49

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је исправан утисак да став ЕУ према Србији није никада није био позитивнији у смислу реформи и додала да је Србија ставила реформе у области владавине права на прво место и да је урадила много.

АНА БРНАБИЋ: Став Европске уније о Србији никад позитивнији

Фото Танјуг/АП

Брнабић је, гостујући на РТС-у, рекла да је Влада сваког месеца правила месечни извештај о свим реформама у области владавине права и слала га Бриселу, Делегацији ЕУ у Србији и свим чланицама ЕУ, као и да су одржавани редовни састанци са амбасадорима чланица ЕУ.

Премијерка је истакла да Брисел није могао да каже да није урађено довољно или није могао да се позива на извештаје појединих медија у Србији, који су, како је навела, слали лажне информације или дезинфомарције о реформама у Србији.

Указала је да су информације о томе увек долазиле из Владе и биле добро поткрепљене доказима и да је зато извештај о Србији био изузетно позитиван.

Она је истакла и да су евопске интеграције Србије везане пре свега за реформу владавине права, али и за успех дијалога са Приштином.

Брнабић је рекла да Брисел треба да натера Приштину да седне за сто и да буде спремна за компормисе, али да Србију то неће спречавати да иде даље и отвара кластере, мада ће, како је оценила, Приштина бити велики проблем.

 

БОНУС ВИДЕО:

Опасна изјава званичнице ЕУ: Ангелина Србе у БиХ "превела" у Бошњаке

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЕЛАКОВИЋ ОТКРИО: Сијарто тражио да се Србији одмах понуди чланство у Европској унији