И У ЦРНОЈ ГОРИ ЗНАЛИ ДА СЕ СПРЕМА АТЕНТАТ НА ВУЧИЋА: Тужилаштво проверава информације о припреми убиства председника Србије

В. Н.

27. 01. 2022. у 09:00

СПЕЦИЈАЛНО државно тужилаштво (СДТ) Црне Горе обавештено је о наводима да је група, коју је формирао осумњичени вођа "кавачког клана" Радоје Звицер, припремала атентат на председника Србије Александра Вучића и предузима одређене активности.

И У ЦРНОЈ ГОРИ ЗНАЛИ ДА СЕ СПРЕМА АТЕНТАТ НА ВУЧИЋА:  Тужилаштво проверава информације о припреми убиства председника Србије

Фото Новости

То је синоћ потврђено порталу Радио-телевизије Црне Горе из тамошње полиције.

- Поводом информације из медија да црногорски држављани планирају ликвидацију председника Републике Србије Александра Вучића, а на које се позивате, обавештавамо вас да Управа полиције Црне Горе остварује сарадњу са надлежним међународним партнерима у овом случају, те да је о наведеном упознато и Специјално државно тужилаштво преко Специјалног полицијског одељења који у оквиру својих надлежности предузимају одређене активности - навели су из Управе полиције за портал РТЦГ.

Позивајући се на незванична сазнања, портал пише да је црногорска полиција добила информације од међународних партнера о Звицеру и плановима да се убије Вучић у исто време када је та информација достављена српској полицији.

Миливоје Катнић, Фото Принтскрин

За Звицером је Црна Гора 21. маја 2021. године расписала међународну потерницу због сумње да је, са још девет особа, формирао криминалну организацију и извршио тешко убиство. Иначе, наше службе су 14. јануара посредством Еуропола добиле поверљиву информацију да организована група коју предводи поменути Которанин припрема атентат на првог човека Србије током фебруара.

Извори "Новости" открили су да су криминалци ангажовали двојицу снајпериста да обаве монструозан задатак, од којих је један стигао са територије БиХ. Они су имали логистичку подршку у Србији, коју су им обезбедили људи блиски Вељку Беливуку и Марку Миљковићу, који су по оптужници тужиоца за организовани криминал били високо позиционирани припадници "кавачког клана".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)