ВУЧИЋА ХТЕЛИ ДА УБИЈУ НА ПОЧЕТКУ КАМПАЊЕ: Звицерови ментори су у Подгорици, а податке добија и од појединаца из АНБ

Е. В. Н.

26. 01. 2022. у 09:00

СРПСКЕ безбедносне службе и припадници МУП предузели су све мере да се заштити председник Александар Вучић на кога се, према информацијама Европол, спрема атентат. У току је лоцирање мафијашког боса Радоја Звицера, који је, према оперативним подацима, окупио групу својих одбеглих сарадника како би платили и организовали убиство шефа државе.

ВУЧИЋА ХТЕЛИ ДА УБИЈУ НА ПОЧЕТКУ КАМПАЊЕ: Звицерови ментори су у Подгорици, а податке добија и од појединаца из АНБ

Фото Председништво Србије

Упркос најавама да би могао да се крије у Јужној Америци, или некој од европских земаља, упућени наводе да је овом Которанину, вођи "кавачког клана", у овом тренутку најсигурније у Црној Гори.

Према речима извора "Новости" блиског обавештајним структурама, Звицерови ментори су у Подгорици, а најбитније информације добија од својих сарадника и плаћеника у АНБ и црногорској полицији.

- Звицер се крије не само од полиције већ и од припадника супарничког "шкаљарског клана", који га већ дуже држе на нишану. Када је избегао замку у Кијеву, по изласку из болнице, вратио се у Црну Гору. Ту му је било најбезбедније. Одатле је руководио кријумчарењем кокаина, али и организацијом бројних ликвидација. Имао је заштиту врха државе.

Да ли је налог за убиство председника Србије стигао и физички из суседне нам Црне Горе сада је предмет истраге, коју спроводе полиције више европских земаља. Одбегли, високорангирани припадници "кавачког клана", за које се сумња да су део плана организације убиства српског председника, крију се по региону, али и Шпанији.

- Поред Милана Вујотића, практично десне руке Радоја Звицера, који се за рачун овог которског клана бави отварањем нових шверцерских нарко-канала, у самом врху завереника су и Р. Ж., С. Ј., Д. К., М. К. и А. Д. Из Црне Горе, од једног од лидера ДФ Небојше Медојевића, чули смо податак да је један, од двојице, како се сумња, ангажовнаих снајпериста, црногорски држављанин Срђан Марковић, који живи у Америци - наводе наши извори из безбедносних структура.

Одабран је снајпер као оружје за извршење атентата, који је требало да се догоди у првој половини фебруара. У то време, председник Вучић би започео своје предизборне активности, ишао би по Србији, па би његово "безбедносно" покривање било знатно теже него обично.

- На то су рачунали и налогодавци овог крвавог план. Да будност неког од људи у првом прстену председниковог обезбеђења попусти, па да он буде лакша мета. Припремљена су двојица снајпериста, у случају да један буде онемогућен, да други заврши крвави посао. За доставу оружја и метака, за које су чак припремљени легални папири, ангажовано је неколико особа. Снајпер би био комплетиран на територији Србије, а за то би се побринули људи блиски Вељку Беливуку и Марку Миљковићу.

Беливук и Миљковић, које је Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) окривило да су испостава "кавачког клана" у Србији, ангажовали су најоданије људе, који су остали на слободи, и дали их Звицеру на располагање. Они су се побринули за "штек" станове, објекте и куће, где би се завереници крили.

- Није реч само о снајперисти, који би требао да дође са територије Босне и Херцеговине, већ и онима који би му после тога пружали логистику за бег. У овом тренутку највећу подршку припадницима београдског огранка "кавчана", који су иза решетака, пружа Београђанин П. О., али и извесна браћа Н., која су у одређеној комуникацији са притвореним вођама. Испитује се и улога неких од адвоката ове злочиначке организације.

Саговорници "Новости" из обавештајних структура наводе да опасност од убиства председника Србије још није прошла. То што је обелодањен податак о припремању атентата могло би заверенике да натера да повуку очајнички потез и, упркос свему, покушају да остваре паклени наум.

ОДГОВОР: БОРИЋЕМО СЕ РАДОМ

- БОРИЋЕМО се радом и резултатима, поручио је председник Србије Александар Вучић у видео-снимку који је објавио на свом инстаграм-налогу. На снимку се, између осталог, виде изграђене фабрике, путеви, болнице, као и споменик Стефану Немањи на Савском тргу у Београду. У потпису је порука: "Све можемо када смо заједно".

СТВАРНО

БИВШИ омбудсман и некадашњи лидер Покрета слободних грађана коментарисао је на "Твитеру" планове за убиство председника:

- Према мојим скромним изворима споља, планови за атентат на Вучића су, по први пут - стварни. Све информације су стигле из иностранства, домаће службе су потпуно затечене. Како и не би биле? А детаљи забрињавају. И шта сад и ко? Јер, државу сте претворили у Орлићеву КЗШ - написао је Јанковић на свом профилу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)

ПРИШТИНА ПОМЕНУТА МИМО ДНЕВНОГ РЕДА: Апликација лажне државе за чланство у СE није била тема седнице, али су се поједине земље изјасниле