ПЕТАР ПЕТКОВИЋ О КУРТИЈЕВИМ НАМЕРАМА: Несагледиве последице по нормализацију односа Београда и Приштине

Д. З.

24. 01. 2022. у 18:17

НАСТОЈАЊА Аљбина Kуртија да на Kосову и Метохији у потпуности забрани одржавање предстојећих парламентарних и председничких избора 3. априла и тиме Србима укине основна људска и грађанска права, довешће до несагледивих последица по нормализацију односа Београда и Приштине.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ О КУРТИЈЕВИМ НАМЕРАМА: Несагледиве последице по нормализацију односа Београда и Приштине

Фото Танјуг

Ово је између осталог у саопштењу за јавност истакао Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију. Он је додао да би такав Куртијев сценарио вратио остварене помаке у дијалогу Београда и Приштине годинама уназад и тога треба да буду свесни сви међународни представници који делују на простору Косова и Метохије.

- Очигледна је деструктивна намера Куртија да поништи и погази све до сада постигнуте споразуме и договоре, али је питање хоће ли међународна заједница поново мирно посматрати како се албански политичари играју са нормализацијом односа или ће овога пута прећи са речи и саопштења на конкретна дела - пита се између осталог Петковић.

Он додаје да српски народ на Косову и Метохији очекује да му буде омогућено да оствари своје бирачко право 3. априла, на идентичан начин како је то био случај током свих избора до сада.

- Зато су ови избори последња шанса и тест за међународну заједницу која има апсолутну одговорност и обавезу да обезбеди спровођење и поштовање демократских тековина и принципа и да српском народу на Косову и Метохији омогући да искористе своје бирачко право - закључује се у саопштењу директора Канцелрије за КиМ Петра Петковића.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)