ВУЧИЋ О РЕЗУЛТАТИМА РЕФЕРЕНДУМА: Велику реформу смо успели да изгурамо, без мешања политике

Новости онлине

22. 01. 2022. у 21:19

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостује вечерас од 21 час у програму телевизије Пинк, где је говорио и о референдуму.

ВУЧИЋ О РЕЗУЛТАТИМА РЕФЕРЕНДУМА: Велику реформу смо успели да изгурамо, без мешања политике

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Огромна је ствар што је толико људи изашло на референдум. Остаће уписано да смо у овалвом тренутку успели да организујемо референдум и да се изборимо за уставне промене које ће нас одвести напред. Један део људи и странака бившег режима немају никакав програм, већ су само против Вучића. Нисам задовољан, али је ово била једина кампања коју смо могли да водимо. Да је било другачије, натерали бисмо људе из наше партије да гласају за НЕ. Драго ми је што смо успели. Све је било фер и поштено - истакао је Вучић.

Председник је показао приговоре РИК-у које је правио посланик Владан Глишић.

На некима од њих тражено је да се пониште изборни резултати са бирачких места која уопште не постоје.

- Они нису имали ништа, измишљали су бирачка места, а не смете да се играте са бирачком вољом грађана - навео је Вучић.

- Иако је све јасно написано, ви теорије завере не можете да спречите. Све више људи у ери социјалних мрежа живе у теоријама завере. На неке ствари не можете да одговорите на рационалан начин. Пред нама су припреме за изборе, а завршили смо велики посао.

- Ја сам саопштио резултате нашег штаба, а они су се поклопили са резултатима РИК-а, јер смо говорили истину. Ми не говоримо на основу узорка, већ смо обрадили 95 посто бирачких места, све унели у компјутер и одна се обратили јавности. У питању је та врста критике свега. Знали су да сам ја био у свом штабу и да сам као шеф партије саопштио резултате. Опет су кренули са причом да је све покрадено, онда да је референдум слика и прилика како ће људи да гласају. Имали сте и ЦРТУ која им је помагала и која је објавила лажне резултате. Можете да спинујете колико хоћете, али на крају морате да пребројите кутије. Драго ми је што смо показали озбиљност и гласалои за друштвене промене - навео је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића