ПОПОВИЋ О ПРИПРЕМИ АТЕНТАТА НА ВУЧИЋА: Сачувати безбедност председника, а налогодавце ухапсити и казнити

Танјуг

22. 01. 2022. у 09:28

САЗНАЊА која су посредством Европола добиле српске службе безбедности о припреми атентата на председника Александра Вучића изазивају дубоку забринутост и указују да је неопходно да се као држава још одлучније супротставимо организованом криминалу, изјавио је данас министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

ПОПОВИЋ О ПРИПРЕМИ АТЕНТАТА НА ВУЧИЋА: Сачувати безбедност председника, а налогодавце ухапсити и казнити

Фото: Ж, Кнежевић

- Информације да се на челу криминалне групе која је припремала убиство председника Вучића налази шеф кавачког клана Радоје Звицер указује да се политички инспиратори и наручиоци овог атентата налазе у Црној Гори где кавачки клан има задатак заштиту режима Мила Ђукановића - навео је Поповић у писаној изјави.


Он додаје да као човек који непрестано добија претње од представника криминалних кланова из Црне Горе повезаних са Ђукановићем, веома добро разуме и озбиљно схвата опасност која прети председнику Вучићу.

- Ови криминалци и њихови политички заштитници спремни су да убију свакога ко им се супротстави и стане на пут њиховим криминалним радњама - сматра он.

Поповић позива надлежне органе да предузму све неопходне мере да лична безбедност председника Вучића буде сачувана, а налогодавци и директни учесници у припреми атентата на председника буду откривени, ухапшени и најстрожије кажњени.

БОНУС ВИДЕО: VELIKI USPEH SRBIJE: U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРЕДСЕДНИК ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Много тога ћемо морати да мењамо у наредних месец дана