НАСТАВЉАЈУ СА ЛАЖИМА И БЛОКАДАМА: Ана Брнабић о Сави Манојловићу и Рио Тинту

Novosti online

21. 01. 2022. у 22:46

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Ана Брнабић говорећи о планирању атентата на председника Србије Александра Вучића, осврнула се и на актуелна дешавања - отказивање уговора са Компанијом "Рио Тинто" и протесте у Београду.

НАСТАВЉАЈУ СА ЛАЖИМА И БЛОКАДАМА: Ана Брнабић о Сави Манојловићу и Рио Тинту

Фото принтскрин Прва ТВ

- Јуче сам говорила о разлозима због којих смо донели одлуку о Рио Тинту. Грађани су забринути за утицај на животну средину због овог пројекта. Жао ми је што нисмо раније о томе причали. Било ми је јасно када је Вучић био у Горњим Недељицама, када је разговарао са грађанима. Саво Манојловић је наставио са лажима и најавио нове блокаде -  каже Брнабић.

- Он је правник, докторирао је иако је био заузет блокадама, а за једног доктора је невероватно да не познаје закон, и то закон због кога је блокирао саобраћај. Реч је о Закону о референдуму. Испунили смо његове захтеве и хирове, а он сада не жели да поступа по том закону - додаје Брнабић.

- Имали су четири захтева, апсолутно су сви услишени и усвојени су - подвлачи премијерка. Коментаришући пад акција компаније Рио Тинто на светским берзама, навела је да еколошке протесте плаћају стране донације.

- Тај новац долази од фондова и институција, а то показује један степен лудила које имамо у земљи, где имате америчке фондације које плаћају протесте против Рио Тинта. Саво Манојловић је од Рокфелер фондације добио 25.000 долара за опште намене, притом је то први пут да је добио новац од њих, такорећи на лепе очи, рекла је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОДИЗАЊЕ ВОЈСКЕ ПРОБУДИЛО АГЕНТЕ: Случај Пољака приведених у Чачку отворио питање колико је Србија покривена шпијунима