ИСПУНИЛИ СМО ЧАК И ХИРОВЕ: Премијерка Брнабић о Сави Манојловићу - Показао је да не зна, а онда опет позвао на окупљања пред Председништвом

Novosti online

20. 01. 2022. у 18:35

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић обратила се јавности после седнице Владе, на којој се саопштила да се раскидају сви уговори са Компанијом "Рио Тинто".

ИСПУНИЛИ СМО ЧАК И ХИРОВЕ: Премијерка Брнабић о Сави Манојловићу  - Показао је да не зна, а онда опет позвао на окупљања пред Председништвом

Фото: Танјуг

Она се затим осврнула на протесте и Иницијативу "Крени-промени".

- Што се тиче захтева Саве Манојловића из иницијативе "Крени-промени", испунили смо све захтеве, па чак и неке хирове. Ја сам мислила да је он разуман човек, међутим, имала сам прилику ових дана да се у то разочарам- рекла је Брнабић.

- Он је предао захтеве, па је покренуо народну иницијативу. Тај предлог народне иницијативе предао је Народној скупштини 14. јануара 2022. године. По закону о референдуму и народној иницијативи рок Народне скупштине да се одговори је 15 дана. Ако је он мислио да тај рок није разуман, могао је да каже да жели одговор у року од 48 сати. Не, он је то прихватио, а нажалост, након три дана, Саво Манојловић излази испред Народне скупштине и каже да имамо административне опструкције јер председник Републике није верификовао ову иницијативу - објаснила је преедседница Владе.

За Манојловића је рекла да "Поред тога што лаже, он је и неписмен."

- Имао је прилику да директно утиче на измене и допуне овог закона. Нема шта председник да верификује предлог за народну иницијативу, већ одбор Народне скупштине. Показао је колико ништа не зна, а онда опет позвао на окупљања испред Председништва вечерас зато што председник то није урадио. А он ту нема никакву функцију у том процесу и не може да је верификује - каже премијерка.- Нека се јави, помоћи ћемо му ако му буде била потребно, а очигледно јесте да би урадио ствари са законом у чијем доношењу и нацрту је и сам учествовао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РАНКОВ АТАК НА ИСТОРИЈУ И СРБИЈУ: Црногорски министар спољних послова на почетку мандата оправдао епитет србомрсца