ЈАНКОВИЋ: Нисам са Вучићем разговарао о месту градоначелника Београда

Ј. КЕРБЛЕР, од сталног дописника “Новости” - ЗАГРЕБ

18. 01. 2022. у 18:35

ДУГОГОДИШЊИ љубљански градоначелник Зоран Јанковић реаговао је после низа написа да ће се кандидовати за градоначелника Београда и да је о томе разговарао са председником Александром Вучићем.

ЈАНКОВИЋ: Нисам са Вучићем разговарао о месту градоначелника Београда

Фото: Танјуг

- Нисам током последњег сусрета разговарао са Вучићем о томе. О томе не знам ништа. Председник Вучић је добар председник што говори и привредни раст у Србији. Урадио је оно што би желео да уради и држава у Словенији - рекао је Јанковић.

Он је похвалио председника Србије за споразум са Русима око набавке и цене гаса, а око његовим даљњих планова каже:

- Имам још десет месеци мандата овде у Љубљани, а нисам још одлучио да ли ћу се кандидовати у Словенији. Велика је част и чини ме поносним да сам тако популаран у Србији. Истраживања су показала да би, ако би био кандидат, добио више гласова у скупштини Београда него овде на непосредним изборима. Драхо ми је што ме зове велики број Београђана и то је велика част - поручио је.

Ипак, каже, о свему томе није разговарао са Вучићем.

- У Србији одлучује скупштина, а кандидата одређује скупштинска већина. Читао сам о томе, али ништа друго не знам - рекао је на конференцији за штампу Јанковић.

БОНУС ВИДЕО - БЕОГРАЂАНИ ВИДЕЛИ "ГРАДОНАЧЕЛНИКА":У "Комбанк" дворани премијера документарног филма о Бранку Пешића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРИШТИНА ЗАТВАРА ВРАТА ДИЈАЛОГУ У БРИСЕЛУ: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић разговарао са амбасадором САД Кристофером Хилом