ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИЗ ТУРСКЕ: Разговарао сам са Ердоганом о инвестицијама, региону, Дејтонском споразуму

Новости онлајн

18. 01. 2022. у 16:26

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у једнодневној посети Републици Турској.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИЗ ТУРСКЕ: Разговарао сам са Ердоганом о инвестицијама, региону, Дејтонском споразуму

Фото: Принтсркин/Пинк

Председника Србије свечано је дочекао у Анкари председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, а након састанка, двојица лидера обратила су се медијима.

Вучић је изјавио да је било речи о инвестицијама, регионалним питањима, а томе је и посвећено највише пажње. Важно је, каже, што су односи стабилни и пријатељски, што је од највишег значаја.

- Разговарали смо о региону, о Дејтонском споразуму, о поштовању интегритета БиХ, али и интегритета РС унутар БиХ. Говорио сам да је важно да се повезујемо ауто-путевима и у октобру очекујемо крај 18км од Кузмина до Сремске Раче, 80 одсто моста је готово и он је величанствен. За годину и по дана имаћемо модеран ауто-пут, а финансираћемо и комплетан ауто-пут до Бијељине - рекао је Вучић.

На питање о резултатима референдума, Вучић потврђује да је рекао колегама који су заговарали "Не" да преузму странку. Фалило је, каже, око 200.000 гласова да они буду радосни, а када каже "они", мисли највише на оне из СНС-а.

- У оних 39 одсто, највећи колач је СНС. Неки људи боље знају политику него ја, и требало би они да је воде. Нећу се кандидовати за председника странке, од маја-јуна месеца ће странку водити паметнији од мене - рекао је председник.

Председник Вучић о тврдњама да је дошло до крађе гласова, као и да је преузео улогу РИК-а рекао је:

– Што се тиче објављивања резултата, био сам шокиран. Отишао сам у странку коју водим још неколико месеци и као и увекр саопштавао резултате, који су били апсолутно тачни. Нисмо саопштавали на основу узорка, ми имамо најбоље софтвере. Ми прикупимо све податке и изађемо и представимо јавности тачне резултате.

Истиче да је било тешко водити кампању јер је реч о питању које људе пуно не интересује и јер је један део СНС-а све време агитовао за "Не".

- Била је дилема, али на референдум је требало да изађемо јединствено, а после референдума водите кампању за "Не". Нисам никада избацивао људе из странке јер је СНС демократска партија, али сам задовољан јер ће имати прилику да виде како се води странка и како се доносе нелаке одлуке. Тачно је да нисам задовољан, само није тачно да сам викао, већ сам кроз осмех рекао да ће за 4-5 месеци имати прилику да воде странку, а ја им нећу забадати клипове у точкове, већ ћу им помагати колико год могу, цивилизовано и демократски - каже Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ПОДИЗАЊЕ ВОЈСКЕ ПРОБУДИЛО АГЕНТЕ: Случај Пољака приведених у Чачку отворио питање колико је Србија покривена шпијунима