ЦЕЛО СЕЛО ИЗАШЛО НА РЕФЕРЕНДУМ: На бирачком месту 60 гласали сви до једног

Бета

18. 01. 2022. у 14:54

БИРАЧКО место 60 у Сјеници вероватно је једино у Србији или је међу реткима на којем је, уколико је веровати записнику, сваки од 771 уписаног бирача гласао на референдуму за промену Устава Србије у области правосуђа.

ЦЕЛО СЕЛО ИЗАШЛО НА РЕФЕРЕНДУМ: На бирачком месту 60 гласали сви до једног

Фото: Милена Анђела

Према подацима унетим у записник о раду гласачког одбора, који је потписало свих 12 чланова, од 771 гласачког листића, 750 су били важећи.

Од тога, на 746 је била заокружена опција “да”, док су четири бирача била против измена Устава.

То гласачко место је било једно од осам у Основној школи “12. децембар”, а на њему су гласали мештани улица Благоја Стошића, Максима Горког, Милорада Јовановића и Пештерска.

Сјеница је једна од општина у којој је, са 58 одсто, забележена највећа излазност на протеклом референдуму, а 94 одсто изашлих подржало је предложене измене Устава.

Међу местима на територији Сјенице са високом стопом излазности су Градац (96 одсто), Расно и Доње Горачиће (по 95 одсто), Драгојловиће (94 одсто), Брњица (91 одсто) и Врбница (87 одсто).

Значајна излазност била је и у Карајукића Бунарима, месту познатом по томе што је ту измерена најнижа температура у Србији, објавио је данас радио Сто плус.

Ту се на гласачком месту појавило 147 од 247 уписаних гласача (59 одсто). Од тога је њих 146 гласало за измене Устава.

У Дугој Пољани је гласало 408 од 607 бирача (67 одсто), а 400 их је подржало промене најзначајнијег правног документа у Србији. Најмање заинтересовани за референдум били су житељи Горње Вапе, јер је само њих четворо од 136 уписаних у бирачки списак гласало.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВУЧИЋ СА ПРВИМ ЧОВЕКОМ ЕВРОПСКОГ САВЕТА: Хвала председнику Мишелу што је одвојио време за Србију