АНА БРНАБИЋ: Референдум показао да ће се апсолутно сви ујединити око било које теме, само ако је циљ рушење Вучића

Novosti online

18. 01. 2022. у 11:59

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је јутрос да је референдум о уставним променама одржан у недељу показао да ће се одређене политичке струје увек ујединити око сваке теме за коју они процене да може срушити Александар Вучић.

АНА БРНАБИЋ: Референдум показао да ће се апсолутно сви ујединити око било које теме, само ако је циљ рушење Вучића

Фото: Танјуг

Она је, гостујући у јутарњем програму телевизије Прва, још једанпут честитала грађанима на донетој одлуци о измени Устава и нагласила да ће време пред нама показати колико је ово велика ствар за нашу земљу.

- Референдум ће остати једна од најважнијих ствари које је ова власт успела да уради. Нико пре нас није имао жељу да успостави владавину права, јаке инстутуције, раскине сваку везу са судством…. Ми у овом моменту немамо перцепцију колико је ово заиста важно, тек ћемо у годинама пред нама схватити - изјавила је премијерка.

Она је такође навела да је референдум показао две важне ствари свим грађанима Србије.

Фото: Ненад Живановић

- Референдум је показао колико је Србија данас другачија земља, на који начин се мења Устав за разлику од претходних времена, рецимо 2009. године. А друга ствар је непобитан, неоспоран доказ да ће се сви ујединити – и крајња левица и крајња десница, и евроскептици и еврофанатици уколико је то против Александра Вучића по било којој теми, па чак и ако је тема владавина права и европске интеграције. За мене је то страшно и скандалозно. Поготово имајући у виду да неки људи сваки дан причају о владавини права, а онда када дођу уставне промене које се тичу управо владавине права – они постају против, само зато што Александар Вучић то подржава - рекла је Брнабићева.

Она је поновила да су сви из Европске уније одмах након објављивања резултата похвалили Србију и честитали грађанима, што је доказ колико је то било важно за наше европске интеграције.

- А слушали смо еврофанатике месец дана како то није баш толико важно за наше евроинтеграције, само зато што је ове реформе покренуо Александар Вучић - поновила је председница Владе.

Упитана о томе када ће Влада Србије поништити све одлуке у вези са Рио Тинтом, премијерка је поновила да је Влада Србије изузетно близу те одлуке, с тим да пре тога морају уследити још неке консултације, између осталих и са председником Републике.

foto SMJovanovic.jpg

- Приметила сам такође велику нервозу у претходним данима, када сам најавила да ће Влада поништити све одлуке које се тичу Рио Тинта. Многи су се узмерили, па чак и они који финансирају те протесте. Не знам зашто, осим ако је идеја била да се овим протестима науди Александру Вучићу, а да се Рио Тинту ништа неће десити. Па те протесте воде људи који су против малих хидроелектрана, а финансирају их земље које су лидери у малим хидороелектранама. Крајње лицемерно - истакла је Брнабићева.

 
Брнабићева је навела да на протестима има и људи блиских Драгану Ђиласу, који су већ продали своју земљу Рио Тинту за 700.000 евра.

- Уколико протести којима се грађани малтретирају нису политички, никако не могу да разумем зашто ти људи на протестима не питају свог вођу Небојшу Зеленовића зашто је мењао Закон о рударству, по коме се Рио Тинту гарантује начело континуитета, зашто је довео Рио Тинто у Србију и зашто тада није био против њега? Објасните ми зашто, јер ја то никако не могу да разумем - рекла је премијерка.

БОНУС ВИДЕО: 

РЕФЕРЕНДУМ У СРБИЈИ: Грађани се изјашњавају о промени Устава

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВУЧИЋ ЈЕ ИМАО И ВИЗИЈУ И ХРАБРОСТ: Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић о Београду на води (ВИДЕО)