ОРЛИЋ ПОРУЧИО ОПОЗИЦИЈИ: Србија је отишла даље, без Ђиласовог стручног тима

Новости онлајн

17. 01. 2022. у 16:05

ВЛАДИМИР Орлић, потпредседник ГО СНС, раговао је данас на најновије изјаве Драгана Ђиласа о референдуму у Србији.

ОРЛИЋ ПОРУЧИО ОПОЗИЦИЈИ: Србија је отишла даље, без Ђиласовог стручног тима

Фото: Новости онлајн

- Комични одавно у својој немоћи да се политички супротставе Александру Вучићу, тајкунски послушници и "експерти" опште праксе решили су да га данас оптуже и због тога што је - саопштавао резултате референдума? Нека буду, бар једном, искрени: крив им је, заправо, зато што постоји. Што се усуђује да дише. Зато што ради и зато што их радом побеђује - увек и свуда. То је његова права "кривица". Сулудо, али - тачно. И то је, опет, нешто смисленије и разумније од свих будалаштина које су изговорили данас: чланови Ђиласовог "стручног тима", његови привесци и бивши функционери, НВО "експерти", уз бесомучно трубљење тајкунских "медија".

Најнормалнија је пракса да се саопштавају резултати након затварања биралишта, наравно. Не само да је то чинио годинама Александар Вучић, у својој странци, наравно, већ су то исто радили и сви други. И ником није на памет пало да ту има било шта спорно, јер - нема. Нити је било коме икада дошла та "генијална" мисао - да се тиме "унижавају РИК и институције(??)". Да ли можда Ђилас сматра да је и он сам кршио устав онда када је саопштавао резултате, само је то чинио у својој фирми, која се лажно представљала као странка? Или се досетио да му то смета - тек кад је видео резултате референдума 2022.? Да ли је можда Пајтић самог себе доживљавао као Луја XIV у време када је саопштавао резултате на исти начин и на истом месту, само после Ђиласа? Или је постао стручњак за уставна питања тек кад се до краја избрукао у покушају да наметне неуставни Статут Војводине, у чему га је спречио Уставни суд? Да ли су којекакве Црте реаговале поводом таквог понашања Ђиласа и Пајтића, или су љубав према институцијама развили тек пошто су заједно са овом двојицом и комплетном свитом из бившег режима заједно ломили ограде испред Председништва и јуришали на Александра Вучића? Да ли је такву бригу за "сукоб интереса" опскурни Бироди показао у време кад је жути тајкун Ђилас, човек који је друго име за сукоб интереса, "пословао" са јавним сервисом, градском телевизијом, државним и градским установама и предузећима? Или га је брига напрасно напала оног дана кад је добио своје место у "стручном тиму" превејаних тајкуна и ноторних аутократа, навиклих да газдују другим људима?

Такви не треба да се лажно брину ни за државу, ни за њене институције - јер управо захваљујући Александру Вучићу данас имамо и једно и друго. Да се питају којекакви тајкунски "експерти", не би од Србије остао одавно ни камен на камену. Али се не питају ништа више, нити ће. Увериће се да је тако и на изборима у априлу, после којих очигледно немају ни намеру да саопштавају резултате, јер им је већ сада јасно да ће по њих бити - поражавајући. Тачно је, хоће. Зато пре него што покушају да уместо суочавања са народном вољом поново дивљају по улицама, јуришају на институције и туђе главе, нека се осврну: схватиће да их у безумљу више не прати - нико. Србија је отишла даље, без њих. У мраку најцрње прошлости ове земље остали су - потпуно сами.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)