НЕЋЕ МЕ ОТЕРАТИ С КОСОВА: Милан Ковачевић истрајан у намери да остане на свом имању

Новости онлајн

17. 01. 2022. у 15:29

МИЛАН КОВАЧЕВИЋ из српског села Бање код Србице, којег је јуче претукао Албанац који му је крао дрва, поручио је да га ни овај напад неће отерати с Косова.

НЕЋЕ МЕ ОТЕРАТИ С КОСОВА: Милан Ковачевић истрајан у намери да остане на свом имању

Фото: Новости

- По ко зна који пут ме физички нападају, вређају, прете, краду и пале ствари, али неће успети да ме отерају с моје земље! Ја с Косова не идем! - поручио је Ковачевић.

Њега је, наиме, јуче Албанац напао и ударио песницом у лице када га је ухватио у тренутку док је крао његова дрва. Напад се десио у тренутку када је ишао у куповину и да брату однесе материјал за кућу.

- Брату сам носио неки материјал за кућу и наишао сам на њега који је секао моја дрва! Викнуо сам ка њему, питао га зашто сече моја дрва, а он је тада побеснео, кренуо ка мени и ударио ме песницом у лице. То је видео газда оближње кафане и викнуо му да ме пусти, али он ме је тада гурнуо свом снагом и ухватио за врат да ме гуши. Некако сам се искобељао и ушао у кола којима сам отишао у полицију да пријавим напад - испричао је Милан.

Како каже, ово није први пут да га тај исти Албанац напада, али и да сече и краде његова дрва.

- Исти човек ме је и летос напао. И тада ме је повредио, имао сам и огреботине на лицу и модрице на леђима - сећа се Милан.

Напади на њега и његову имовину су константни.

- Крајем децембра прошле године запалили су ми у шумској кући све. Остао сам без два кауча, шпорета и још неких ствари које сам тамо имао. Ја у тој кући проводим месеце, све од раног пролећа па до зиме, тамо сам све време док чувам стоку - казао је.

Поводом овог напада огласила се и владина Канцеларија за Косово и Метохију из које су указали да је Ковачевић мета Албанаца само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу.

- Ово није први пут да се он налази на мети локалних Албанаца који га дужи временски период узнемиравају. Недавно му је запаљена колиба, нелегално му секу шуму, а често је мета и вербалних провокација, али су му и до сада као што ће то бити и надаље Канцеларија за КиМ и држава Србија помагали и помагаће - навели су у Канцеларији.

Додају да није случајно да је до овог инцидента дошло у истом дану када је косовски премијер Аљбин Курти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Косова и Метохије, а Косовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке.

- Показало се да свака Куртијева акција према Србима има свој одговор и шире последице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте. О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успевају да спрече, на крају прелама преко леђа српског народа - закључили су.

БОНУС ВИДЕО:

АКЦИЈА СПАСАВАЊА НА РТЊУ: Евакуисан повређени мушкарац

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)