ПРЕМИЈЕРКА О РЕФЕРЕНДУМУ: Никада више нико неће моћи да каже да "чека миг одозго" да би донео неку пресуду

Танјуг

16. 01. 2022. у 10:15

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Ана Брнабић гласала је данас на референдуму за измену Устава Србије.

ПРЕМИЈЕРКА О РЕФЕРЕНДУМУ: Никада више нико неће моћи да каже да чека миг одозго да би донео неку пресуду

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Брнабић је у 09.40 часова гласала на бирачком месту број 34 у Школи за дизајн на Дедињу.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 

 - Гласала сам на референдуму о промени Устава у области правосуђа, како бисмо имали већу владавину права у Републици Србији, како би судство било независно, а тужилаштво самостално. Како би пред судовима били сви једнаки, како се судије у Србији никад више не би бирале по општинским одборима било које странке и како никада више не би морали да видимо оно што смо гледали 2009. године са оном реформом правосууђа, како су је звали, а у ствари је била потпуна политичка чистка судија, када је 837 судија у једном дану остлао без функције, иако је Устав гарантовао сталност њихове функције и то само зато што су били политички неподобни - изјавила је премијерка Брнабић после гласања.

Изразула је наду да је референдум почетак новог поглавља јачања правосудних институција у нашој земљи.

 - Поглавља где ћемо додатно имати јаче институције, пре свега судство и тужилаштво и где ћемо, самим тим, имати и много ефикансије судство, тако да и суђења буду не само у разумном року, него и много краће од тога - изјавила је Брнабић.

Премијерка верује да је глас за промену Устава глас за то да никада више нико неће моћи да каже да "чека миг одозго" или од неког политичара да би донео неку пресуду.

 - То макар од 2014. године свакако није било могуће у Србији, али је ово свакако гаранција да никада више неће бити могуће - закључила је премијерка Брнабић.

Подсетимо, премијерка Ана Брнабић позвала је у суботу грађане да изађу на референдум и гласају за промену Устава "која ће донети већу владавину права и јаче институције у нашој земљи, независно судство и самостално тужилаштво".

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 

БОНУС ВИДЕО:

ПЕРФОРМАНС У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Срби ипак гласају и поред притисака Приштине

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)