НА ИНИЦИЈАТИВУ ВУЧИЋА: Влада Србије усвојила закључак о прикључивању на електричну мрежу

Танјуг

13. 01. 2022. у 16:38

ВЛАДА Србије данас је усвојила закључак којим се омогућава да се стамбени објекти Бошњака повратника у Прибој на основу Програма за повратак расељених прикључе на електричну мрежу без надокнаде.

НА ИНИЦИЈАТИВУ ВУЧИЋА: Влада Србије усвојила закључак о прикључивању на електричну мрежу

Фото: Танјуг

У закључку који је Влада усвојила на данашњој седници Електродистрибуцији Србије д.о.о. Београд препоручује се да изгради прикључке на дистрибутивни систем електричне енергије стамбених и помоћних објеката, изграђених на основу Програма за повратак избеглих и расељених Бошњака из општине Прибој у периоду од 1991-1999. године, без плаћања трошкова за прикључење, речено је Танјугу у Влади Србије.

Предвиђено је да списак тих објеката Електродистрибуцији Србије д.о.о. Београд достави Општина Прибој са доказима о изградњи објеката из Програма за повратак избеглих и расељених Бошњака.

Овај закључак биће достављен Електродистрибуцији Србије д.о.о. Београд, као и Министарству рударства и енергетике, Министарству привреде, Министарству финансија и Општини Прибој ради информисања.

Председник Србије боравио је јуче у Прибоју где је у разговору са представницима верских заједница, локалне самоуправе и бошњачких партија изнет и проблем са електричним прикључцима за куће повратника Бошњака.

Председник је тада позвао премијерку Ану Брнабић и замолио да се реши овај проблем и влада донесе закључак да се повратници Бошњаци на територији прибојске општине ослободе плаћања додатне надокнаде.

БОНУС ВИДЕО - КАД ДРЖАВА БРИНЕ О ШАМПИОНИМА! Како су се низали успеси Србије у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (11)

ХАРАДИНАЈ УДАРИО ИЗ СВЕ СНАГЕ: Чему журба, Аљбине Курти? Престани са исхитреним одлукама и акцијама на северу!