ЈА САМ СВОЈУ МИСИЈУ ИСПУНИО: Вучић о одласку са чела СНС - Време је за неке друге људе

Novosti online

12. 01. 2022. у 22:50

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић се осврнуо и на одлазак са чела Српске напредне странке.

ЈА САМ СВОЈУ МИСИЈУ ИСПУНИО: Вучић о одласку са чела СНС - Време је за неке друге људе

Фото: Принтскрин

- У мају или јуну нећу бити председник странке коју водим. Поставља се питање да ли ћу бити председнички кандидат. Посматрамо ситуацију у опозицији и донећемо одлуку у фебруару. Бићу носилац листа. Уколико би се догодило да будем председнички кандидат, био бих председник свих грађана и не бих више био на челу странке коју водим - истакао је Вучић .

Рекао је да постоји четири или пет имена који би могли да буду његови наследници.

- То знају сви људи из странке, не бих да отварам ту тему јавно. Било да будем изабран за Народну скупштину или за председника, после тих четири или пет година, свакако је крај. Гледаћу интересе Србије и партије којој припадам - додао је.

Вучић се захвалио грађанима који су веровали у своји земљу.

- Уједињени у борби и жељи да Србија иде напред, уједињени чак и у различитим ставовима по питању екологије. Ако смо уједињени и заједно, политичке елите то не могу да разбију. Било да будем изабран у Скупштину, било за председника, ако бих био изабран, после тих четири-пет година, свакако је крај. Пратим бројеве, гледаћу интересе Србије и политичке партије којој припадам - поручио је Вучић. - Већ девет и по година, нисам све време на најинстакнутијим функцијама, веома сам поносан на ту чињеницу. Ако бих био изабран на неку високу функцију, мислим да после (кнеза) Милоша и Милана умодерној историји није био на власти, поносан сам на резултете, да смо успели да сачувамо мир, да смо економски успели да подигнемо Србију брже него икада. Задовољан сам тиме.

Рекао је да је време за неке друге људе.

- Ја сам своју мисију негде и испунио. Онда је време за неке друге људе, али бих волео да омогућим да иза мене за четири-пет година не остане потоп, већ да добри и пристојни људи могу да наставе да владају - закључио је Александар Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

СТРЕС И ПСИХОЛОШКЕ ЗАМКЕ: Докторка открива које грешке Срби често праве током ПОСТА