ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Свако ко помисли да може да угрози нечију кућу, живот, џамију или цркву, имаће посла са државом

Новости онлајн

12. 01. 2022. у 11:37

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић данас је у посети Прибоју, где се састаје са представницима локалне самоуправе, политичких партија, привредницима и представницима обе верске заједнице у том граду.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Свако ко помисли да може да угрози нечију кућу, живот, џамију или цркву, имаће посла са државом

Фото: А.Р.

- Нажалост, односи између Срба и Бошњака нигде нису на оном нивоу на којем бисмо ми желели да буду - нагласио је Вучић. 

- Морамо да укажемо на одговорност свих нас и док је могуће смирујемо ситуацију. Увек је лудих и неодговорних глава много више и лакше је те идеје промовисати него идеје пристојног понашања. Наше је да покушамо да умиримо ствари. 

- За годину дана нећемо имати кога да запослимо из Прибоја, већ ћемо морати из околних места да доводимо људе. И да то све уништимо због свађа? За људе који су певали да ће Сјеница бити нова Сребреница, не само да ће бити кажњени, већ ће и добити премештај из Прибоја. Не само да ће бити покренут поступак, него и тужилац ради свој посао. Такође се води поступак и против младих лица која су певала о пуцању на џамије. 

Наравно, одмах сам добио одговор од Срба да им је узвраћено на гори начин. 

- Сви они који би да кољу туђу децу и да пуцају на џамије завршиће иза решетака. Ми морамо да поштујемо муслимане, јер је ово њихова земља колико је и наша. И заштитићемо свакога - рекао је председник и објаснио како је добио два писма, а да је у једном било питање неког Бошњака, да ли треба да се исели из Сјеверина. 

- Свако ко помисли да може да угрози нечију кућу, живот, џамију или цркву, имаће посла са државом која ће немилосрдно да реагује. И молим све људе да не изазивају државу. Ми морамо да обезбедимо да људи могу овде да раде. Сви председници држава нису заједно били у Прибоју колико сам био ја, зато што сам желео да помогнем Прибоју - истакао је Вучић и најавио завршетак радова на новим путевима, који ће, између осталог, допринети и развоју туристичких потенцијала овог краја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (2)

ВИШЕГОДИШЊА ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВИЛА: Школска слава и Дан солидарности обележени новом посетом Meridianbeta Косову и Метохији (ФОТО)