ЗА НЕЗАВИСНО СУДСТВО: Палма позвао грађане да изађу на референдум и заокруже ДА

Новости онлине

11. 01. 2022. у 09:24

ПРЕДСЕДНИК Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма упутио је позив грађанима Србије да изађу на предстојећи референдум који ће се одржати у недељу, 16. јануара, и да на референдумском листићу заокруже "да".

ЗА НЕЗАВИСНО СУДСТВО: Палма позвао грађане да изађу на референдум и заокруже ДА

Фото П. Милошевић

Устав је највиши правни акт сваке државе. Предложене промене Устава показују да ова власт и политичари не желе да постоји било каква сумња да ће имати утицај на именовање судија. Јасно је да је и у правосуђу, као и у другим областима живота, увек неко незадовољан. То је као у фудбалу, онај ко изгуби, крив му је судија. Тако и у судском процесу неко мора да изгуби. Да не би више били криви ова власт и политичари, иако се ни до сада нису мешали, донета је одлука да кренемо у промену Устава у делу који се тиче правосуђа - рекао је Палма.

Драган Марковић истиче да судије више неће морати да страхују да ли ће, након пробног периода од три године, бити реизабрани, јер се пробни период укида.

- Ни Скупштина, ни извршна власт више неће утицати на избор судија и тужиоца, већ ће бити бирани од стране струке. Промена Устава искључиво се тиче правосуђа и Устав у другим областима остаје непромењен. Референдум у недељу у Србији има велику важност, успостављање независности судства и тужилаштва, што је потврдила и Венецијанска комисија дајући позитивно мишљење на предложене уставне промене. Зато вас позивам да у недељу 16. јануара изађете на референдум и заокружите ДА, јер на тај начин обезбеђујемо независност и повећавамо ефикасност правосуђа - закључује Драган Марковић Палма.

БОНУС ВИДЕО: Палмин хит у Скупштини - Деца не могу да потрче ни кад их куче појури, гледају јутјубере...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТВОРЕНИ БАЛКАН НАЈБОЉА ИНИЦИЈАТИВА Вучић: Спремамо велике ствари за грађане Србије, Албаније и Северне Македоније