ОГЛАСИЛА СЕ РУСКА АМБАСАДА У БЕОГРАДУ: "Потез Приштине је провокација"

Танјуг

31. 12. 2021. у 17:51

ПРОГЛАШЕЊЕ руског званичника у Унмику за персону нон грата од стране власти у Приштини представља провокацију, саопштила је амбасада Русије у Србији.

ОГЛАСИЛА СЕ РУСКА АМБАСАДА У БЕОГРАДУ: Потез Приштине је провокација

FOTO: Depositphotos

Како преноси Спутњик, данас су „такозване ''власти'' Косова објавиле да ''проглашавају за персону нон грата'' службеника Унмика, који је држављанин Русије, због наводне активности која је неспојива са дипломатским статусом“.

- Сматрамо ову ''одлуку'' Приштине још једном антируском и анти-УН провокацијом која је предузета како би се придобила наклоност западних ментора. Полазимо од тога да у складу са међународним правом и резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, која је кључна за решење косовског питања, она нема никакве правне последице - наводи руска амбасада.

Позвали су администрацију УН у региону да осигура безбедност њених руских службеника.

Министарка спољних послова привремених институција у Приштини, Доника Гервала Шварц прогласила руског званичника у Унмику за персону нон грата.

Гервала Шварц је оценила у својој објави на Твитеру да Приштина стоји уз своје савезнике у деловању против "злонамерних акција које угрожавају националну безбедност и уставни поредак тзв. Косова", преноси Спутњик.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)