НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ: Кампања вербалног насиља против председника Србије постала је ствар политичког фолклора

Novosti online

24. 12. 2021. у 11:16

ЧЛАН Председништва СНС Никола Селаковић навео је како је кампања вербалног насиља против председника Србије која се наставља на друштвеним мрежама постала готово ствар политичког фолклора и нешто чиме се појединци поносе.

НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ: Кампања вербалног насиља против председника Србије постала је ствар политичког фолклора

Фото П. Милошевић

- Кампања вербалног насиља против председника Србије наставља се на друштвеним мрежама свом жестином, а претње смрћу шефу државе постале су готово ствар политичког фолклора и нешто чиме се појединци поносе. Најновији пример таквог безумља је објава Предрага Поповића, уредника у листу познатом по исцртавању снајперских мета на председнику Србије, који би председника Александра Вучића да веша, ни мање ни више, него о лустер - наводи Селаковић.

- Њихова мржња према председнику Србије појачава се упоредо са политичким и економским успесима наше земље, што је необориви доказ да њихов циљ није наношење политичке штете једној особи, већ заустављање и назадовање Србије, а тога се сигурно нису сами досетили - саопштио је Селаковић.

- Колико год да је Србија предвођена председником Александром Вучићем померила границе личних слобода дозволивши да сваки идиот наступа као џелат, у једном тренутку ће бити неопходно да се, у име заштите демократских слобода и напретка Србије, обелодани у чије име се ова кампања води, чијим парама и по чијем налогу. Србија не сме да буде толерантна према овој врсти друштвеног лудила, јер вербално насиље у јавном простору има тенденцију да прерасте у физичко насиље. Историја нас је научила да тамо где се на ломаче бацају књиге на ломачама ускоро заврше и људи, па тако и претње смрћу, ако дозволимо да постану друштвено прихватљива чињеница, неће остати само претње - каже Селаковић.

- У име Србије, њеног напретка и свих пристојних грађана ове земље који желе да живе у стабилном и напредном друштву, захтевам од надлежних органа да овом лудилу стану на пут - навео је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИ НЕИСТИНЕ ДОЖИВЉАВАЈУ КАО СТВАРНОСТ Немци критикују Шолца: Уме ли он да разговара?