ЛАЖНА ДРЖАВА У ПРОБЛЕМУ: Харадинај ударио на Куртија - О чему су мислили кад су одбили Американце?

Novosti online

23. 12. 2021. у 15:24

ЛИДЕР Алијансе за будућност Косова Рамуш Хардинај упутио је критике на рачун самозваног премијера лажне државе Косово Аљбина Куртија и његовог Покрета Самоопредељење, упитавши их о чему су мислили током лета пошто се нису бавили повећавањем капацитета производње и дистрибуције струје, већ су чекали хладну зиму.

ЛАЖНА ДРЖАВА У ПРОБЛЕМУ: Харадинај ударио на Куртија - О чему су мислили кад су одбили Американце?

Фото: Принтскрин/ЕПА/Депоситпхотос/илутсрација

Харадинај је на Фејсбуку упитао и о чему су Аљбин Курти и Самоопредељење размишљали када су се жестоко противили инвестицији вредној 1,2 милијарде долара за 500 мегавата струје, по цени до 86 евра по мегавату, инвестицији која би, како је навео, отворила радна места и претворила Косово и Метохију у "регионалну енергетску силу".

- О чему су мислили када су одбили америчку инвестицију од 200 милиона долара коју је одобрио председник САД Џозеф Бајден за гасовод Скопље-Приштина? О чему су мислили Курти и Самоопредељење током лета пошто се нису бавили КЕК-ом, КОСТТ-ом, КЕДС-ом и КЕСЦО-ом и повећавањем капацитета производње и дистрибуције енергије, већ су чекали хладну зиму? - написао је Харадинај.

Упитао је и о чему данас размишљају, када мегавате са тржишта "суседних земаља" плаћају и до 620 евра, као и да ли су грађани Косова и Метохије који су гласали за Самоопредељење заслужили да буду у мраку и у хладном и коме дугују за то.

- Ове зиме видимо редукције, мрак, хладноћу. Каква ће бити следећа зима са овим људима и њиховим менталитетом? - упитао је Харадинај.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)