МИНИСТАРКА ПОПОВИЋ: Верујем да грађани желе независно правосуђе

Танјуг

22. 12. 2021. у 17:17

МИНИСТАРКА правде Маја Поповић оценила је да је веома важно представити грађанима због чега су битне уставне промене у области правосуђа и нагласила да чврсто верује да грађани Србије желе независно правосуђе и независније судове.

МИНИСТАРКА ПОПОВИЋ: Верујем да грађани желе независно правосуђе

Маја Поповић

-Ако грађани гласају “за” на референдуму, идемо са сетом закона. У супротном, не можемо да мењамо законе, рекла је министарка на састанку са Националним конвентом о Европској унији који је организовала председница Владе Ана Брнабић, а на тему даљих корака у процесу европских интеграција и предстојећег референдума.

Рекла је да Влада и правници треба да дају информације грађанима зашто су те промене добре.

Подсетила је да су два пута тражили мишљење Венецијанске комисије, иако није било потребе, јер је прва оцена била позитивна.

Додала је да су то учинили, јер је намера била да се постигне највиши могући степен европских вредности уз максималан степен консензуса.

-Чврсто верујем да сви грађани Србије желе независно правосуђе, независније судове, рекла је минисарка и нагласила да је циљ уставних промена управо то.

Рекла је да је најлогичније било да у радној групи буду и представници струковних удружења и представници удружења судија, тужилаца, и професори уставног права и Инситута за упоредно права, најеминентнији стуцњаци.

Рекла је да не треба питати зашто је све ишло тако брзо, јер је сваки дан закашњења дан кашњеја за све грађане.

-Кажем да је направљено најбоље могуће решење сходно мишљењу Венецијанске комисије и поштовању европских стандарда који су у овом тренутуку развоја нашег друства најбољи за Србију, рекла је министарка.

БОНУС ВИДЕО: Погледајте како изгледа болесничка соба у ковид болници у Батајници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

КАКО ПУТОВАТИ У СЕПТЕМБРУ: Ево које државе траже ковид тестове