ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЗМИЈУ: Огласио се адвокат Хашима Тачија

Novosti online

15. 12. 2021. у 16:22

СПЕЦИЈАЛНИ суд у Хагу продужио је притвор Хашиму Тачију, а ту одлуку донео је судија за претходни поступак, пише Љајми.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЗМИЈУ: Огласио се адвокат Хашима Тачија

Фото: Printskrin

 То је на рочишту саопштио Тачијев адвокат Грегори Кихо.

- Разумем да је часни судија јутрос донео одлуку да га задржи у притвору и на то ће бити уложена жалба - рекао је он.

Подсећамо, четворица некадашњих шефова злочиначке ОВК (Хашим Тачи, Кадри Весељи, Реџеп Сељими и Јакуп Краснићи) су оптужени за низ ратних злочина и злочина против човечности и терете се за злочине широм на 40 места у којима су људи неосновано лишавани слободе, мучени и убијани, за које им прети казна доживотног затвора.

У оптужници се наводи да су кривична дела која им се стављају на терет извршена у периоду најкасније од марта 1998. до септембра 1999. године, на више места на Косову и Метохији, као и у Кукешу и Цахану, у северној Албанији.

Према наводима оптужнице, та дела су извршили припадници ОВК против стотина цивила и лица која нису били активни учесници у непријатељствима.

У оптужници се наводи да Тачи, Весељи, Сељими и Краснићи сносе индивидуалну кривичну одговорност, према разлицитим облицима кривичне одговорности, за кривична дела извршена у контексту немеђународног оружаног сукоба на Косову, која су била део раширеног и систематског напада на особе за које се сумњало да су били против ОВК.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЉУДИНА: Погледајте како је човек са штакама спасао повређено маче у Београду (ВИДЕО)