ДОК СРБИЈУ ВОДИ ВУЧИЋ, РС ЋЕ БИТИ ЧУВАНА: Вулин са премијером Вишковићем у Бањој Луци

Novosti online

08. 12. 2021. у 13:17

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин састао се данас са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем у Бањој Луци.

ДОК СРБИЈУ ВОДИ ВУЧИЋ, РС ЋЕ БИТИ ЧУВАНА: Вулин са премијером Вишковићем у Бањој Луци

Фото: МУП

Вулин и Вишковић су са радошћу констатовали да се сваки договорени пројекат између Србије и Српске на иницијативу председника Србије Вучића и српског члана председништва БиХ Додика успешно реализовао и да српски народ и у Србији и у Српској само жели мир, просперитет и напредак.

Фото: МУП

 

- Док Александар Вучић води Србију, Република Српска може бити мирна и сигурна да ће бити чувана и сачувана и да ће бити помагана на сваки могући начин. Република Српска је спољнополитички приоритет Србије, а брига о Србима ван граница Србије дужност сваког представника власти Србије. Србија поштује Босну и Херцеговину, али исто тако напомиње да се права и надлежности Републике Српске добијене Дејтонским споразумом не смеју умањивати или поништавати - истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је мост "Братољуб", који су недавно свечано отворили и пустили у рад министри Вулин и Митровић, улио нову наду Србима са обе стране Дрине и додао је да "Братољуб" српском народу доноси просперитет, напредак, нове могућности и чвршћу повезаност.

Фото: МУП

 

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио се председнику Србије Александру Вучићу на бризи за српски народ у Републици Српској и за сву помоћ и подршку коју им пружа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)