СТРАНЦИ ПРОТЕСТИМА ДЕСТАБИЛИЗУЈУ СРБИЈУ: Историчар Александар Раковић о блокадама и удару на нашу земљу

Новости онлине

07. 12. 2021. у 09:03

ИСТОРИЧАР Александар Раковић рекао је да је повод протеста Рио Тинто, али да то нема везе са стварним намерама оних који желе да дестабилизују Србију.

СТРАНЦИ ПРОТЕСТИМА ДЕСТАБИЛИЗУЈУ СРБИЈУ: Историчар Александар Раковић о блокадама и удару на нашу земљу

Фото: Јутјуб/BALKAN INFO - Zvanični kanal

- Дакле, суштина је у томе да ми у овом кратком временском оквиру од само неколико месеци сведочимо озбиљној агресији на српски народ на читавом нашем простору. Страначка и партијска питања не могу бити важнија од националног интереса српског народа. Фокус пажње изместиће на неко време на Београд и још неке средине Републике Србије, а умањити концентрацију и капацитет да се долази до решења око неких кључних питања на КиМ и безбедности нашег народа. Симпатија Запада за албанске интеграције се неће мењати. Није искључено да Албанци озбиљније ударе својом полицијском силом на Србе на северу КиМ, како би покушале да привуку реакцију Београда и ја мислим да ће у једном моменту Београд морати да реагује тако како је и председник Вучић најавио, а то је да заштити свој народ – рекао је историчар Раковић.

Он каже да ово није никакав еколошки устанак, већ је један реалан проблем који се тиче екологије искоришћен да би се дестабилизовала власт Републике Србије.

- Значи, протести се финансирају из иностранства и присуство иностраног фактора у овој дестабилизацији је очит – рекао је др Александар Раковић, и додао:

– Дакле, овим протестима руководи неко из иностранства, односно тај који финансира и руководи протестима. Људи који су у делу организације у Републици Србији, наши суграђани не господаре својим потезима него морају да спроводе намере оних који стоје иза тога да се дестабилизује Република Србија. Највећи део људи, наших суграђана, који су данас на улицама, нису ни свесни да су заправо учесници у дестабилизацији Србије, а да се напад за дестабилизацију покрива наводном бригом за еколошка питања. Међу онима који протестују нема баш ниједног еколошког активисте, еколошких удружења, нити других удружења која се тичу заштите људи, животиња и слично, него су то чисти политички протести само да би се дестабилизовала Република Србија.

(Јединство)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)