ВУЧЕВИЋ: Добро је што су маске пале, видели смо шта је кључно на протестима у Новом Саду

Новости онлине

06. 12. 2021. у 14:55

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада оценио је да су суботњи протести реплика сцена из филма "Балкански шпијун" и да немају никакве везе ни са Рио Тинтом, нити са екологијом.

ВУЧЕВИЋ: Добро је што су маске пале, видели смо шта је кључно на протестима у Новом Саду

Фото: Инстаграм

На костатацију да се „један од већих инцидената у суботу десио у Новом Саду, да је један од младића претучен“, рекао је да је било више инцидената, не један.

- Било је константно спиновање да неко други напада и прави инциденте. Они који су заиста били насилни и угрожавали друге су практично проглашени за неке храбре људе. На једном порталу сам прочитао да овај што је пребијен опрашта онима који су га тукли, па ће он опет доћи са њима. Као сцена из филма Балкански шпијун: Хајде ти лепо да признаш, па ће теби Ђура опростити што те је тукао! Не можете да верујете, не знате да ли сањате, али не, ово је јава. Због тога град и нормалан живот трпе, што неко неће да иде у неку халу да искаже своје политичке ставове што је легитимно и да скандира шта хоће, него овако – каже он.

Први човек Новог сада истиче да је "добро што су маске пале".

- Видели смо шта је кључно на тим демонстрацијама – то је покушај да се промени градска власт у  Новом Саду. Какве везе то има са Рио Тинтом, какве везе то има са екологијом, него траже да градоначелник поднесе оставку. Ја, наравно, нећу, већ размишљам и о четвртој кандидатури. Ови што нам пишу по граду, нико нема личну карту из Новог Сада. Не оспоравам да има људи који су забринути и не оспоравам ником да има било какав политички став, да навија за једне или друге, да скандира шта год жели. Молим Новосађане за стрпљење и молим све да не не крећу туда где буду протести и да не улазите у било какве расправе. Склоните се да истрпимо шта да радимо када нео себи даје за право да зауставља живот у граду. Као што сте видели, једино у Новом Саду је било да се после то заврши са разбијањем просторија неке политичке странке опет  и онда јавно сликање са отетим  заставама те политичке странке. Питање за тужилаштво је да и ће одговарати ти који су разбијали или ћемо опет чути да ту нема дела? – упитао је он.

(НС Уживо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)