ОПАСНЕ ПОРУКЕ ЛОБИСТКИЊЕ АЛБАНАЦА: Власт у Србији признаје само језик силе

Novosti online

05. 12. 2021. у 22:38

ПОСЛАНИК Европског парламента из редова Зелених, Виола фон Крамон, рекла је да су слике са блокада у Србији које су дошле до ње биле "шокантне".

ОПАСНЕ ПОРУКЕ ЛОБИСТКИЊЕ АЛБАНАЦА: Власт у Србији признаје само језик силе

Фото: В. митрић

- У питању је недозвољено и брутално поступање према грађанима. Нисам видела да су људи који су протестовали били насилни, већ напротив. С друге стране, власт је све схватила веома лично и реаговала је веома грубо – на демонстранте су послали полицију, специјалне јединице, али и хулигане који су се физички обрачунавали са грађанима. То је неприхватљиво и нема везе са владавином права која би морала да буде заступљена у Србији и зато имам потребу да отворено критикујем то - рекла је она за "Нову", медиј близак лидеру ССП Драгану Ђиласу.

Ипак, фон Крамон није навела доказе за своје тврдње да је "власт послала хулигане на грађане".

- То говори да нису спремни да разговарају са људима који не деле њихово мишљење и да једино познају језик силе и насиља - рекла је она.

Подсећамо, на протестима у суботу полиције чак није ни било.

Такође, потпуно је нелогично да говори о "полицијском насиљу", а посебно имајући у виду како се у њеној Немачкој полиција обрачунава са демонстрантима, а у Србији полиција није ни применила силу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)