БРНАБИЋ: Једино зелено што интересује Ђиласа су зелени долари

Novosti online

05. 12. 2021. у 15:43

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да су јучерашњи протести били политички протести и да немају никакве везе са заштитом животне средине и зеленом агендом.

БРНАБИЋ: Једино зелено што интересује Ђиласа су зелени долари

Фото: Принтскрин Танјуг

Као доказ за то да су протести политички, Ана Брнабић наводи да су на блокадама били Драган Ђилас, Мариника Тепић, Александар Јовановић Ћута, Борко Стефановић, Небојша Зеленовић, Владимира Вулетића...

Бранбић је додала да је у време тих политичара донет Устав 2006. године и да се по њему сада усклађује Закон о референдуму.

- То су радили политичари који данас протестују, то су људи који су мењали Устав 2006. године и сада им се тај Устав не свиђа. Док су били на власти могли су да ураде нешто за заштиту животне средине, да изграде неко постројење за одсумпоравње, за пречишћавање отпадних вода... - рекла је Брнабић.

Када је реч о другом захтеву протеста, повлачења Закона о експропријацији, Брнабић је казала да је ће се измене и допуне тог закона наћи на седници Владе Србије у четвртак, додајући да је председник Александар Вучић дао налог да се продуже одређени рокови.

- Видећемо шта је још проблематично...Само да кажем да када је био јавни увид за тај Закон, нису учествовале организације које се данас жале - рекла је Брнабић.

У разговору председника Вучића и мештана села Горње Недељице, Брнабић каже да је утисак да су уплашени због могућег отварања рудника, али да им је и председник дао уверење да се рудник неће отварати без студије утицаја на животну средину и да ће на крају грађани одлучити да ли ће рудник бити отворен.

Брнабић је навела да је Рио Тинто у Србији 18 година, да је дошао у време претходне власти, и да су они омогућили истражно право тој компанији.

- Ништа се неће десити док не видимо процену утицаја на животну средину. Међутим, да би могли да омогућимо ту студију морамо да променимо Закон о рударству - закључила је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)