БРНАБИЋ О ЗАМРЗАВАЊУ ЦЕНА: Желимо да основне цене намирница држимо предвидивим

Танјуг

02. 12. 2021. у 17:26

ОДЛУКА о замрзавању цена основних животних намирница је у овом тренутку најодговорнија и најбоља одлука, рекла је данас премијерка Ана Брнабић.

БРНАБИЋ О ЗАМРЗАВАЊУ ЦЕНА: Желимо да основне цене намирница држимо предвидивим

Фото Танјуг

Она је у Скупштини Србије поручила онима који критикују ту одлуку да држава не жели да се меша у слободно тржиште или да интеревенише и ремети односе на тржишту, већ то чини, како је рекла, јер се дешава неконтролисани раст цена.

-Не само ми у Србији, него нико у овом тренутку не може ни да претпостави шта ће се даље дешавати и на тржишту енергената, и у смислу раста цена гаса, струје, електричне енергије, и како ће то утицати на остале цене, навела је премијерка.

Држава жели да цене основних намирница држи предвидивим, стабилним и сигурним, док се ствари на тржишту и ти потреси не стабилизују.

-Интервенисаћемо уколико је потребно и из робних резерви, гледаћемо да то буде што мање, да се не мешамо у тржиште, али опет, док су потреси да ипак гарантујемо стабилност за све наше грађане, рекла је Брнабић.

Премијерка је подсетила на договор председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина да цена гаса остане у наредних шест месеци 270 долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)