ШОЛАК И ЂИЛАС У НОВОЈ КАМПАЊИ ПРОТИВ ТЕЛЕКОМА: Љубоморни због дивиденди - ударили и на Пиксија

Е. Р.

01. 12. 2021. у 13:42

ОДМАХ након што је из "Телекома Србија" најављена исплата дивиденде за ову годину у укупном износу од 4,16 милијарди динара, што се и десило 29. новембра, медији под контролом Драгана Шолака и Драгана Ђиласа кренули су у нову бесрамну кампању против државне компаније!

ШОЛАК И ЂИЛАС У НОВОЈ КАМПАЊИ ПРОТИВ ТЕЛЕКОМА: Љубоморни због дивиденди - ударили и на Пиксија

Фото: Принтсцреен

Острвили су се на "Телеком", који је главни конкурент "Јунајтед групи", али су и најбруталније ударили на Драгана Стојковића Пиксија, селектора националне фудбалске репрезентације, и то само који дан након што су српски фудбалери маестралном победом против Португала изборили пласман на Светско првенство и донели највећу радост народу.

Портал "Директно", под директном контролом Дргана Ђиласа, објавио је да Пикси од Фудбалског савеза Србије, чији је "Телеком" генерални спонзор, добија као плату милионе евра и то прогласио за невиђени скандал. Наравно, за ову тврдњу нису изнели ни један доказ, али су зато поручили да Пикси зарађује "наше паре", да се ФСС и "Телеком" расипају, док "Србија грца у беди и сиромаштву".

Већ следећег дана су променили плочу, па је Шолакова телевизија "Спорт клуб" објавила, а портал "Директно" пренео, да "Телеком" уопште нема пара за ФСС! Опет без иједног доказа, ови медији су пустили причу да због кашњења исплата из "Телекома" судијама у Суперлиги Србије касне хонорари и то прогласили за невиђену бруку.

Очигледно је да се не бирају средства за кампању против своје пословне конкуренције. Притом, ове објаве испадају смешне, па једног дана тврде да се "Телеком" преко Фудбалског савеза расипа "нашим парама", а другог дана да "Телеком" за ФСС нема пара! Можда би им било најбоље да се договоре - има ли или нема "Телеком" паре?!

Шта је тачно? Истина је да српски државни гигант у телекомуникацијама огроман новац зарађен својим успешним пословањем заправо даје својим власницима, Републици Србији и њеним грађанима, што преко плаћања свих могућих пореза и доприноса, што преко дивиденди. Успут има снагу и да подржи најбоље српске фудбалере, који су напокон почели да усрећују нацију.

С друге стране, Драган Шолак комплетан профит "Јунајтед групе" усмерава на своје офшор фирме од Кариба до Сејшела, купује луксузне виле од Швајцарске до Флориде, расипа милионе на приватне авионе и голф терене, а на све могуће начине избегава плаћање пореза држави Србији. Иронично, у исто време, Шолакови медији у Србији себе без блама проглашавају за некакве жртве и као папагаји понављају да су угрожени.

Врхунац ироније је можда то што та иста "Јунајтед група" и тај исти "Спорт клуб" супротно Закону о електронским медијима имају монопол на ТВ преносе утакмица фудбалске репрезентације Србије, чијег селектора у исто време омаловажавају.

Лучић: Дивиденде сваке године све веће

ГЕНЕРАЛНИ директор "Телекома Србија" Владимир Лучић недавно је поручио да ова компанија бележи одличан тренд раста прихода и профитабилности.

- Ове 2021. године имаћемо бар дупло већи профит него прошле године, а тада смо имали дупло већи профит него годину раније. Самим тим, и акционари су сада добили двоструко веће дивиденде, јер ових 4,16 милијарди је дупло више него 2020 - истакао је Владимир Лучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)