КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СЕВЕРНЕ МИТРОВИЦЕ: Градоначелник и одборници положили заклетву

Д. З.

30. 11. 2021. у 14:52

МИЛАН Радојевић, градоначелник северне Митровице, и одборници у локалној Скупштини положили су данас свечану заклетву.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СЕВЕРНЕ МИТРОВИЦЕ: Градоначелник и одборници положили заклетву

Фото Д. Зечевић

Функцију градоначелника обављаће и даље Андријана Хоџић, Немања Бишевац из Српске листе именован  је за председника СО, док је на место потпредседника постављен одборник Скендер Садику из Г.И. “Митровица” .

- Као градоначелник трудићу се да будем на услузи свим нашим грађанима, без обзира на етничку припадност, којима је помоћ потребна. Борићемо се за слободу говора, слободу кретања, нове инфраструктурне и грађевинске пројекте, улагати у здравство и образовање-казао је градоначелник Радојевић, поручиви одборницима да их гласови грађана обавезују  да се боре за оснивање Заједнице српских општина јер, како је нагласио, она никог не угрожава, али обједињава сва основна права Срба.

Иначе, на локалним изборима, одржаним 17. октобра, Српска листа је освојила 17 одборничких места у локалној Скупштини, док су два места припала Г.И.”Митровица”. Иначе, данас су заклетву положили и одборници у другим општинама  са српском већином. У општини Грачаница је извршена  предаја дужности, где је досадашњи градоначелник Срђан Поповић, који је именован за новог начелника косовског округа, предао дужност проф. др Љиљани Шубарић из Српске листе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)