"НЕМА ТУ НИШТА ПРОТИВУСТАВНО" Вучић о Закону о експропријацији и протестима: Нека раде шта хоће, све ће се видети на изборима

Новости онлајн

30. 11. 2021. у 14:43

МИ ЖЕЛИМО да се понашамо демократски, и демократија мора да има своју цену, и морамо да трпимо с времена на време терор мањине, али морамо да покажемо добру вољу, каже председник Србије Александар Вучић.

НЕМА ТУ НИШТА ПРОТИВУСТАВНО Вучић о Закону о експропријацији и протестима: Нека раде шта хоће, све ће се видети на изборима

Фото: Танјуг

Он тако одговара на питање о протестима током викенда.

- Толико је револт људи у Србији, обичног света, на то што су радили претходних неколико дана. Зато позивам људе на уздржаност, нека раде шта хоће, на крају ћемо имати изборе и ту ће се показати шта људи желе - рекао је Вучић.

Вучић је казао да, ако мисле да је задовољство у томе да блокирају путеве људима да не могу да раде и живе, нека то раде, јер народ види разлику између оних који раде и граде, и оних који једино што умеју је само да прете, да воде бруталне кампање измишљотина.

Како је рекао, иза "деловања током викенда стоји и страни фактор".

- Видећете читаве анализе одакле, колико новца, и зашто. Постоји и криминални фактори - рекао је Вучић.

Говорећи о догађањима у Шапцу, он је рекао да "није случјано да је дошао упосленик Кељмендијеве фирме, слободарски батинаш Чумета и Кељмендија", алудирајући на момка Драгана Миловановића Црног који је приведен па пуштен да се брани са слободе, који је, по сопственим речима, желео да заустави багер који је ишао на људе.

"Мислим да ћу потписати"

Упитан о потписивању Закона о експропријацији, Вучић каже да мисли да ће да га потпише.

- Видео сам га јутрос, и мислим да нема ништа противуставно. Тражићу додатна мишљења - рекао је Вучић, додавши да се ничега не плаши "сем Бога и суда историје".

Рекао је да је обавио консултације са својим правним тимом и донео одлуку о потписивању овог закона и додао да страшно мрзи када неко прети.

- Неко ко добија новац из иностранства мисли да ће да прети српском председнику батинањем, уличним нередима, немирима. Претурио сам ја тога преко главе, упадали ми у Председништво, у Скупштину, у РТС, упадали свуда, тукли људе. Мислите да се нечег плашим. Понављам, постоје људи којима нема начина да претите јер се ничега не плаше сем суда Бога и историје - рекао је Вучић.

"Не можете да ме срушите"

Он је додао да од када је видео колико се воле његови синови Данило и Вукан, он нема ниједан проблем и да га је баш брига за демонстранте и да рачуне полаже само народу на изборима. Према његовим речима, оно што показује народу је оно што ради.

- Слободно ми реците који су то метро изградили, коју пругу тајкун Ћута, тајкун Ђилас, његова службеница Мариника Тепић, Јеремић, Зеленовић. Који метро, железницу, болницу, музеј, позориште? Колика је плата била тада колика данас? - упитао је Вучић и сам одговорио: - Не можете да се сетите? Па не може нико - рекао је он.

Понавља да одлука о потписивању Закона неће бити донета на основу жеља да њега сруше.

- Не можете да ме срушите никада, можете само да ме убијете. Улици нећу да подилазим - рекао је Вучић.

Он је поручио демонстрантима да наставе са заузимањем путева, а полицији да се склони да народ види шта "ти људи" раде и да им је смисао да малтретирају народ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)