ЗАШТО ЈЕ "ГЕНЕРАЛ" РАМА ПОДНЕО ОСТАВКУ: Одбио наређење да офарба четири америчка војна оклопна возила приликом акције на Јарињу

Novosti online

30. 11. 2021. у 11:41

САМОЗВАНИ генерал-пуковник Рахман Рама поднео је оставку на место "команданта" тзв. Косовских безбедносних снага, преноси Индекс онлајн.

ЗАШТО ЈЕ ГЕНЕРАЛ РАМА ПОДНЕО ОСТАВКУ: Одбио наређење да офарба четири америчка војна оклопна возила приликом акције на Јарињу

Фото АП

Извори портала наводе да је Рама предао оставку у "Председништву", а да ће његов наследник бити Башким Јашари.

Башким Јашари је син Рифата Јашарија из Преказа. Он има чин "генерала КБС".

Албански медији у Приштини су недавно пренели да је процедура за Рамину смену покренута пре два месеца, након сукоба са самозваним министром одбране Армендом Мехајем.

До несугласица између "команданта КБС" и самозваног министра одбране дошло је 18. септембра, две ноћи пре акције тзв. косовске полиције на северу - скидања српских регистарских таблица.

Мехај је те вечери наредио команди "КБС" да офарба четири америчка војна оклопна возила "М1117 АСВ" у плаво, са образложењем да ће бити коришћена као подршка полицијској акцији на северу Косова и Метохије, што је Рама категорички одбио.

Таква пракса, иначе, није дозвољена у оквиру споразума о испоруци возила из САД, што су касније званично и саопштили из Вашингтона.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)