БРНАБИЋЕВА О БЛОКАДИ ПУТЕВА: Ограничавање слободе кретања је противзаконито

Танјуг

29. 11. 2021. у 10:00

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије и потпредседница СНС-а Ана Брнабић изјавила је да протести током којих су блокирани путеви нису били пријављени и истакла је да је ограничавање слободе кретања противзаконито.

БРНАБИЋЕВА О БЛОКАДИ ПУТЕВА: Ограничавање слободе кретања је противзаконито

Фото: Танјуг АП

Брнабићева је, гостујући на ТВ Хепи, показала фотографију човека који је у Шапцу возио багер, како је навела, брзином 2-3 километра на сат.

- Ја човека не знам, ако он човек треба да крене на посао и на тај посао не дође због 20, 30, 50 или 100 људи и он изгуби посао, ко је крив? Коме треба да се жали? Ко ће то да реши, ти активисти? - упитала је Брнабићева.

Истакла је да скуп није био пријављен и да су они урадили нешто што је противзаконито.

- Полицајац их моли да то не ураде и враћам се на једну ствар - а то јесте фашистоидно понашање, јер они ограничавају слободу кретања. Сада видимо маестралну замену теза, а то је да нису фашисти они који су свима нама забранили кретање, него они који су се против тога побунили. Фашистоидно понашање - нека ми неко каже како то није то - рекла је Брнабићева.

На питање како је држава затворила грађане због корона вируса када је био "полицијски час", Брнабићева је одговорила да је то учињено због јавног здравља и то минимално.

- Рокфелер фондација је најзаинтересованија за екологију у Србији, да ли је вама то логично? - поставила је питање премијерка Србије.

Показала је фотографију за коју је навела да су на њој просторије СНС-а у Новом Саду на којима је синоћ разбијено стакло.

- То је њихов бунт. И реците ми, како ово није фашизам, ви бијете, разбијате, палите молотовљевим коктелима, бијете људе који иду на свој посао. То је група људи који мисле да су изнад свих нас - рекла је Брнабићева.

Истакла је да су слобода говора и слобода кретања две основне слободе и да смо "видели како изгледа та њихова слобода".

- Ви желите да ме убедите да они нису плаћени за то? И Крени-промени јер њих плаћа Рокфелер фондација. Мене данас оптужују да сам уз Александра Вучића, диктатор кога баш брига за животну средину. А када сам била у приватном сектору раније, тада су ме оптужили да убијам птице ветрењачама - рекла је Брнабићева.

Додала је да је 300 људи блокирало живот три милиона људи и да они траже да председник уради нешто што је против Устава.

Објаснила је да члан 203 став 8 Устава Србије укида праг за референдум, а да они кажу да председник Александар Вучић не сме да потпише Закон јер би прекршио Устав, а да ће, ако Вучић не прекрши Устав, они да блокирају Србију.

- И ми имамо децу, Вучић има троје деце, зар ми желимо да се наша деца гуше? - истакла је Брнабићева.

Навела је да је у последње две године урађено више него што су сви заједно урадили у последњих 20 година и да је више од 600 милиона евра уложено у филтере на термоелектранама, као и да се мењају котлови за грејање у најзагађенијим градовима, како би био уведен гас.

- Ово је само политички, ово финансира Рокфелер фондација - рекла је Брнабићева.

Навела је да по подне иде да обиђе Овчарско-кабларску клисуру, која се цела чисти.

Такође је рекла да ће завршетком ауто-пута од Чачка до Пожеге саобраћај бити измештен из заштићеног подручја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)