ВУЧИЋ У МОРАВИЧКОМ ОКРУГУ: Сви путеви воде у Чачак, а обилазница је од кључног значаја за Горњи Милановац

Novosti online

29. 11. 2021. у 09:59 >> 10:24

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обилази радове на инфраструктурним пројектима у Моравичком округу.

ВУЧИЋ У МОРАВИЧКОМ ОКРУГУ: Сви путеви воде у Чачак, а обилазница је од кључног значаја за Горњи Милановац

Фото: Принтскрин/ТВ Пинк

Вучић је на обележавању почетка радова на обилазници око Горњег Милановца поздравио све раднике и пожелео им срећан рад.

- Добар дан, људи, срећан рад. Одакле сте? Како напредује онај пут према Ваљеву? Сада стижу две фабрике у Ваљево, стиже гас, биће ваљда боље - рекао је председник.

Он је изјавио да је обилазница одлично решење за индуструју Горњег Милановца.

Председник је истакао и значај ове обилазнице јер ће она скратити пут до изласка на ауто-пут Милош Велики.

- Ова обилазница јако је важна зато што ће овде проћи преко 2.000 камиона који су до сада пролазили кроз насељена места, поред школа где нам иду деца. А сада ће бити безбеднија, а путеви бољи за саобраћај и вожњу. У Србији се сада много ради на инфраструктури. Има много важних тачака које тек треба радити - рекао је Вучић.

На самом почетку обраћања извршни потпредседник кинеске компаније која изводи радове се захвалио свим функционерима из Србије на прилици и могућности да се данас окупе овде како би обележили почетак радова на обилазници око Горњег Милановца.

- Хвала Србији на поверењу и прилици да раде са нашом компанијом. Ово значи смањење притиска и бољу могућност за све. Да бисмо остварили циљ и завршили пројекат, заиста се надам да ћемо имати поверење и подршку Владе Србије - рекао је извршни потпредседник компаније из Кине. 

Амбасадарка НР Кине у Србији Чен Бо рекла је да јој је велико задовољство што заједно са председником Вучићем присуствује почетку радова на обилазници око Горњег Милановца.

Чен Бо каже да је срећна што ће још више људи у Србији осетити конкретне резултате сарадње Кине и Србије.

Председник Вучић рекао је да људи мисле да су мале ствари када се гради 10 километара пута, али он мисли да је ова обилазница од кључног значаја за Горњи Милановац.

Вучић је објаснио је да ће када се заврше радови Горњи Милановац бити мање загађен, а улице ће бити безбедније за милановачку децу.

Председник је рекао да остаје да се уради школа и вртић у том граду. Вучић је подсетио да је Горњи Милановац по платама био на зачељу Србије и да се мора радити на томе да више инвеститора дође у тај град.

- Србију да зауставите не можете, мене можда можете, али Србију не можете. Победиће пристојна и слободарска Србија - рекао је Вучић.

Прељина—Пожега

Председник обилази радове на изградњи ауто-пута Е-763, деоница Прељина—Пожега.

Фото: Принтскрин/ТВ Пинк

Председник је свим радницима пожелео срећан рад, а кинеске раднике поздравио је на њиховом језику.

Амбасадорка Чен Бо каже да је овај пројекат важан за Србију и да је то једна од најтежих пројеката до сада. 

- Надам се да ће цела деоница Прељина—Пожега бити успешно завршена што пре - рекла је Чен Бо.

Председник се захвалио кинеској амбасадорки.

- Ово је слика данашње Србије, слика градилишта, будућности и напретка. Поносан сам што људи могу да виде којом брзином Србија напредује и којом брзином се Србија гради - рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин/ТВ Пинк

Он каже да Чачак сада решава све своје проблеме у саобраћајном путу.

- Више ниједан камион не мора да иде кроз центар Чачка. То је добро за нормалнији живот у Чачку - рекао је Вучић.

Председник је најавио да у мају или јуну крећу радови на обилазници око Пожеге.

Вучић се захвалио кинеским и српским радницима који вредно раде на овој деоници. Он је додао да Чачак постаје место праве саобраћајне инфраструктурне раскрснице.

- Некад је била узречица "сви путеви воде у Рим", а сада "сви путеви воде у Чачак" - рекао је председник.

Питања медија

Председник је за еколога који је пребио човека у Шапцу и коме није одређен притвор рекао да "Бог не би разумео ко око чега протестује".

- Претучен је човек који није кршио ниједан закон и кретао се путем којим има право да се креће. Кретао се веома споро, не угрожавајући никога, иако су они који су били на путу били ту нелегално и криминално. Тог човека су изубијали и налази се у болници. Реч је о господину Прокићу. Има тешке телесне повреде. Могли сте да видите како за Рокфелерове паре Срби морају да добијају батине. Може тужилаштво да тражи или не тражи притвор, то је једна ствар, а како ће суд одлучити то је друга ствар. Претпостављам да се тужилаштво руководило тиме да нису потребни сведоци јер је виђено шта се догодило - рекао је Вучић и додао да је таква одлука изазвала бес већине људи у Србији.

Председник је позвао да се нико не свети том батинашу и осталима које су Зеленовић и слични послали.

- Тужилаштво и судије су они постављали 2009. године. Знам да ће већина у Србији рећи да жути олош још влада, али полако... Сигуран сам да ће све да буде по закону. Пристојну и већинску Србију позивам на уздржаност - рекао је председник. 

Вучић је рекао да још није потписао Закон о експропријацији и да чека мишљење свог правног тима.

Председник је објаснио да су сви батинаши били Зеленовићеви.

- Нису то неки фини људи и еколози. Ко сте ви да запречите мени пут? Ко сам ја да вама запречим пут? По ком закону су блокирали мост на Сави? То је апсолутни криминал! Ко сте ви да спречавате поштене и нормалне људе да иду било где? Ко сте ви да обичан народ спречавате да иде било где? Јесте ли пријавили тај скуп? Ти политички криминалци су умислили да имају право да то раде. Никада у животу нисмо као опозиција имали непријављени скуп. Шта сте ви, Богови? Они коју су довели Рио Тинто желе да малтретирају оне који са Рио Тинтом немају никакве везе. Има ли краја том лицемерју и безобразлуку? Хоћете ли да ме натерате да немам мозак и да морам да служим Рокфелеровим парама? Не пада ми на памет. Ја сам Србин и грађанин ове земље - рекао је Вучић.

Председник је посаветовао полицију да се склони онима који блокирају путеве.

- Ко сте ви да не дате неком да прође? По ком закону? Где то пише? Не пише нигде! Све то раде за паре оних који то почисте воденим топовима! Посао полицајца је да нико не буде на ауто-путу - објаснио је Вучић.

Фото: Твитер

Председник је рекао да се можда ради о љубомори оних који ниједан ауто-пут нису направили.

- Гробови наши бориће се против оних који су ову земљу уништавали, али ћемо то да радимо на миран начин - рекао је Вучић.

Председник је питао новинара Н1 у складу са којим законом је неко блокирао мостове и ауто-путеве.

- Грађанска непослушност? Где вам то пише? Где то пише? У стриповима Команданта Марка? - питао је Вучић.

Вучић је рекао да данас има 500 разних организација.

- Бог ће их знати ко их све плаћа и одакле. Једини циљ им је да се заустави Србија. Једини им је проблем што постоје људи који неће да одустану од борбе за Србију - рекао је Вучић.

Говорећи о нападима из Хрватске, Вучић каже да се сваког дана води најпрљавија кампања против њега.

- Они кажу да "Вучић лаје". Да "Вучић лаје" не бисте ви такве изразе користили, него знате да ни са овим новим оружјем које сте купили нећете бити снажнији од Србије, а са вама желимо што бољи однос - рекао је Вучић.

Председник је рекао да ће се држава борити за правду. 

- То су чак негде радили, додуше тамо су били многи тежи случајеви, против председника Трампа у САД - објаснио је Вучић.

Председник је рекао да је питање дана када ће омикрон сој доћи у Србију, имајући у виду да је већ у Аустрији.

- Само нам је тај омикрон још фалио. Очекујем за пет-шест месеци да имамо супервакцину и да ћемо се коначно решити свих проблема - рекао је председник.

Он је поновио да су шансе за преживљавање у случају короне већи када је заражено лице вакцинисано.

Вучић каже да је невероватно да неко мисли да су "криминалци они који желе да иду путем".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)